El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha justificat la divisió dels ingressos dels socialdemòcrates i el trasllat dels diners a un compte del nou grup perquè s’ha demostrat que ‘fèiem bé de preservar-nos uns mínims drets del que ens corresponia’ ja que la voluntat era ‘fer-nos el pacte de la fam’, donant a entendre que el grup parlamentari socialdemòcrata no els hagués transferit el que ells consideren que els corresponia. Bartumeu ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA on ha reconegut que durant la Junta de Presidents es va parlar d’aquesta qüestió i es va acordar que repassaran els comptes i que posteriorment faran ‘una liquidació’.

Jaume Bartumeu ha reiterat durant l’entrevista que en l’afer dels diners de la Sindicatura, han actuat dins de la legalitat. En aquest sentit ha assenyalat que dins de l’antic grup socialdemòcrata hi havia una divisió de tres a tres sobre la voluntat de retornar-los o no, però ha insistit que ells han fet el que creien que havien de fer que ‘és retornar-los a l’Estat’ que és qui decidirà i que ara caldrà veure quina és la decisió del síndic, tot i que ells consideren que aquests diners no es poden retornar al grup socialdemòcrata tal com reclamen. Pel que fa a l’altra quantitat de diners que van dividir, Bartumeu ha assenyalat que ‘està pendent que repassem els comptes’ però ha afegit que s’ha demostrat que ‘fèiem bé de preservar-nos uns mínims drets del que ens corresponia’ perquè, segons indica, la voluntat era ‘fer-nos el pacte de la fam’.

D’altra banda, Jaume Bartumeu ha confirmat el que ja va avançar la setmana passada el president suplent del grup, Gerard Barcia. La consellera Sílvia Bonet serà la candidata del grup parlamentari mixt per ocupar la vacant que queda a la secretaria de la Sindicatura després de la renúncia de David Rios. Aquesta candidatura se suma a la que presentaran els socialdemòcrates i que es concreta en la persona de Rosa Gili. En aquest sentit, Bartumeu ha explicat que encara no han parlat amb el grup demòcrata.

Pel que fa a l’IRPF, Bartumeu ha insistit en la necessitat de saber abans del debat d’orientació política si el Govern té intenció de presentar el projecte de llei. En el cas que l’Executiu no el presenti, el grup parlamentari mixt ho farà abans de l’estiu, perquè consideren que és important tenir estructurat el sistema fiscal per no encallar temes com el de la ratificació del CDI amb França per part de l’assemblea francesa. Pel que fa al llindar dels 40.000 euros ha explicat que es va fixar aquesta quantitat perquè era la que s’utilitzava en altres lleis tributàries, i que si es rebaixa a 35.000 o 30.000 euros ‘s’hauran de moure els altres textos legislatius, amb la conseqüent inseguretat jurídica que pot comportar’. Respecte al tipus del 10%, Bartumeu ha explicat que ‘arribarem tard per la voluntat conservadora’ i ha afegit que si ‘badem gaire haurem de pujar al 12 o potser al 15%, motiu de més perquè no haguem de fer filigranes sobre la progressivitat’.

Pel que fa al futur de Socialdemocràcia i Progrés, Bartumeu ha assenyalat que comntinuaran en els plantejaments de centreesquerra, i ha recordat que persones com Bibiana Rossa aposten per una plataforma més àmplia. Una proposta en la que Bartumeu creu que hi podria haver una part de la solució, tot i que ells s’hi integrarien sota l’aixopluc de Socialdemocràcia i Progrés. De tota manera, Bartumeu ha manifestat que ‘és evident que l’alternativa a DA està lluny’.

 

1 comentari

  1. Molt hàbil, Bartolillo…

Comments are closed.