Aquest dimarts el president i el president suplent del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu i Gerard Bàrcia, han mantingut sengles reunions amb els representants dels Coprínceps.

Al matí Jaume Bartumeu i Gerard Bàrcia s’han reunit a Andorra la Vella amb la Representant del Copríncep Francès, Sylvie Hubac, acompanyada del seu director de Gabinet Pascal Escande, amb la qual han comentat l’actual situació política andorrana. Els consellers generals Bartumeu i Bàrcia han exposat a la Representant del Copríncep Francès la seva ferma voluntat de fer avançar tant la reforma tributària com el procés d’acostament d’Andorra a Europa. Alhora han exposat la seva preocupació davant “els intents involucionistes d’un sector, polític i econòmic, que fou a l’origen de la fundació de DA i promogué la candidatura d’Antoni Martí”.

Jaume Bartumeu i Gerard Bàrcia també han exposat a la Representant del Copríncep Francès la seva preocupació davant algunes manifestacions del Copríncep Episcopal “que han anat força més enllà del que estableix l’article 44 de la Constitució, dels poders públics i que atribueix als Coprínceps el paper d’àrbitres i moderadors del funcionament dels poders públics i les institucions”.

A les 16h de la tarda, Jaume Bartumeu i Gerard Bàrcia han estat rebuts al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell pel Representat del Copríncep Episcopal, Josep M. Mauri, acompanyat de la secretària general de la Mitra, Concepció Garcia.

En la reunió que ha durat una hora i mitja, s’ha analitzat també el moment polític actual i les iniciatives legislatives que es troben en tràmit al Consell General.

Els consellers generals han exposat al Representant del Copríncep Episcopal la posició del seu grup parlamentari en relació al procés d’embrancament d’Andorra amb la Unió Europea i la seva voluntat que aquesta vinculació més estreta amb Europa continuï essent considerada una qüestió d’Estat.

Els consellers generals Bartumeu i Bàrcia han explicat també la seva visió de la reforma tributària i han comentat amb els seus interlocutors l’evolució internacional, que consideren imparable, cap a la transparència de l’activitat financera i la cooperació informativa en l’àmbit fiscal.

La reunió de la Seu d’Urgell “ha permès també parlar francament de la preocupació, reflectida ja en la intervenció de Jaume Bartumeu en el debat d’orientació política del Govern del passat mes de juny, que alguns plantejaments de la Mitra poguessin topar amb l’article 50 de la Constitució que atribueix al Consell General la potestat legislativa”. Ambdues parts han coincidit en la necessitat de mantenir oberta una via permanent de diàleg.

Text: GPM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada