Bartumeu i Andueza van lluitar fins a l’última carrera per la Copa Promoció Golf

bartumeuJaume Bartumeu (Golf GTI MK1) va ser el vencedor final de la primera edició de la Copa Promoció GOLF després de guanyar, aquesta categoria, en la 42 Pujada a Sant Feliu de Codines.
Els pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), que han seguit amb regularitat el campionat, van arribar a la cita final amb la necessitat de guanyar per poder aconseguir el títol.
Al final de les dues carreres de competició de la pujada organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes, Bartumeu, amb un millor crono de 2’47”954, va superar per menys de 1” a Andueza (2’48”618), i es va proclamar vencedor de l’esmentada copa de promoció.

Bartumeu, debutant en proves d’asfalt aquesta temporada, valorava així l’experiència viscuda: ‘Després de competir en les GSeries em vaig animar a provar en carreres d’asfalt i estic molt satisfet de la progressió que he tingut durant la temporada. El triomf final, a més a l’últim moment, és una recompensa que no esperava’.

El seu gran rival durant tot el campionat, Andueza, s’expressava de la següent manera: ‘Solament em queda felicitar al campió, he fet tot el que estava a la meva mà per guanyar i ell ha estat més ràpid. Espero tornar a repetir l’experiència el proper any’.

Com queda dit els dos pilots andorrans ha seguit amb assiduïtat el campionat, en la línia d’arribada lamentaven que: ‘No hi hagi hagut més competència en la majoria de les pujades’. Andueza afegia: ‘Crec que hem posat el llistó molt alt quant a preparació de les carreres en general’.

Entre els turismes va haver-hi un altre representant de l’ACA, en aquest cas en la categoria d’històrics. Christian March al volant del seu Porsche 911 va ser el guanyador del grup H Classe 17.

La Pujada a Sant Feliu de Codines 2014 mereix un capítol a part en la trajectòria esportiva de Gerard de la Casa. El triple campió de Catalunya de la categoria turismes volia provar un vehicle de la categoria CM i va pensar que en aquest final de temporada, amb tot decidit, era l’ocasió.

Per a Gerard l’experiència va resultar bona però deixava clar que: ‘No competiré amb un vehicle d’aquestes característiques. No té res a veure amb els vehicles que he pilotat fins ara, las sensacions han sigut bones però tinc clar que ho volia provar i es el que hem fet’.

Malgrat tot, Gerard no va parar de progressar en cadascuna de les pujades en les que va competir, encara que al final va haver de conformar-se amb la cinquena posició de la categoria a 8” del vencedor. ‘L’adaptació dels meus rivals a aquests vehicles ha estat determinant’.