Els membres dels sindicats de l’administració s’han reunit aquest dijous amb el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, per exposar-li la seva postura davant del Projecte de llei del pla de pensions dels funcionaris. Bartumeu ha considerat que el text va en contradicció amb el programa de DA i que de nou usa el ‘contraban legislatiu’. Si s’entra al Consell General el document actual, ha avisat, presentaran una esmena a la totalitat i analitzaran quines esmenes poden fer a l’articulat. Per la seva part, el portaveu dels sindicats de funcionaris, Gabriel Ubach, ha manifestat que tant amb el grup socialdemòcrata com amb el mixt el que han trobat és el ‘diàleg’ que els manca amb l’Executiu.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha declarat que veuen amb ‘preocupació’ l’actitud del Govern de DA i la manca de diàleg i ha assenyalat que el projecte de llei del pla de pensions dels funcionaris ‘entra en contradicció’ amb el programa del partit.

Bartumeu també ha considerat que es torna a utilitzar ‘contraban legislatiu’, ja que s’aprofiten les modificacions de les jubilacions per legislar altres aspectes com la contractació de nous funcionaris o ‘intentar col·locar altres coses que el grup de DA ha exigit’, com la reforma tributària.

Si s’entra el text actual al Consell General, ha advertit el membre de Socialdemocràcia i Progrés, ‘nosaltres farem esmena a la totalitat’. A més, analitzaran els diferents punts del text per veure quines esmenes poden fer a l’articulat. I és que, com ha explicat Bartumeu, hi ha altres aspectes que no veuen clars com deixar en una entitat bancària el dipòsit de tots els fons de les jubilacions dels funcionaris.

L’opinió del president del grup mixt és que s’intenta ‘carregar sobre les esquenes dels funcionaris una mala gestió econòmics i financera dels governs de la dreta andorrana’ i manté que cal treballar conjuntament en una reforma de la funció pública i en la modificació del sistema de jubilacions.

Per la seva part, el portaveu dels sindicats de funcionaris, Gabriel Ubach, ha valorat el diàleg que han trobat tant amb el PS com amb el grup mixt i ha indicat que volen explicar la seva postura als grups que són al consell i als que no.

‘Entenem el problema però no volem ser el boc expiatori de la croada a favor de l’IRPF i pagar els plats trencats de la mala gestió durant anys’, ha manifestat Ubach.

Per aquest motiu rebutgen el text de ple i afirmen que són més partidaris d’una reforma de la funció pública que inclogui els treballadors de totes les administracions i les parapúbliques.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada