El president de Pogressistes-SDP, Jaume Bartumeu ha estat avui a París on aquesta tarda ha mantingut una reunió, al Palau de l’Elisi, amb el Representant personal del Copríncep francès, Patrick Strzoda, Director del Gabinet del President de la República.

En el decurs de la reunió, a la qual també ha participat el Director de Gabinet de la Representació del Copríncep, Sr. Pascal Escande, el president de PROGRESSISTES-SDP ha explicat al Representant personal del Copríncep l’orientació política amb la qual encarem les properes eleccions generals amb un projecte de país progressista, social i europeista.

Jaume Bartumeu ha exposat a Strzoda la voluntat de seguir treballant per aconseguir un bon embrancament amb la Unió Europea mitjançant un acord d’associació. També ha recordat les discrepàncies pel que fa a l’orientació del Govern en el decurs de la negociació i ha exposat també la voluntat de Progressistes-SDP que la qüestió de les relacions amb la Unió Europea sigui tractada com una política d’Estat, amb un acord transversal del conjunt de forces polítiques.

Jaume Bartumeu ha fet referència a les seves recents declaracions en les quals demanava una pausa en la negociació fins que el Consell General comenci la nova legislatura la primavera vinent.

D’altra banda el president de Progressistes-SDP ha manifestat al Representant Personal del Copríncep francès la seva preocupació per l’estabilitat institucional del Coprincipat davant les reiterades i contradictòries manifestacions que assenyalen l’eventualitat d’una futura renúncia del Copríncep Episcopal, vinculada a la també eventual possibilitat que el Consell General pugui adoptar una modificació del Codi Penal que comporti la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs en determinats supòsits.

Finalment Jaume Bartumeu ha manifestat la seva preocupació per la modificació de la normativa francesa relativa a les taxes d’inscripció i matrícules que han d’abonar els estudiants andorrans en inscriure’s als centres universitaris de França, atès que s’ha acordat un augment molt important d’aquelles taxes pels estudiants estrangers.

El Representant del Copríncep Francès i el president de Progressistes-SDP han coincidit en afirmar que l’article 5 del tractat trilateral convingut per Andorra i França estableix que els estudiants procedents de les parts contractants tenen accés als establiments de formació i ensenyament de l’altra part en les mateixes condicions que els estudiants del país receptor.

Tanmateix Jaume Bartumeu ha volgut comentar aquesta qüestió perquè ha rebut darrerament preocupacions i preguntes de joves andorrans que segueixen estudis a universitats franceses.

Text: SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada