bartumeuEl conseller general de Socialdemocràcia i Progrés i president del Grup parlamentari mixt, s’ha reunit avui a Brussel·les amb Gianluca Grippa, cap de la unitat C3 (Europa de l’oest no UE) al Servei Europeu d’Acció Exterior de la Unió Europea.

Recordem que el 18 de novembre del 2013 la Comissió Europea va trametre al Parlament Europeu, al Comitè de les Regions i al Consell de la UE un informe “sobre les relacions de la Unió Europea amb el Principat d’Andorra, el Principat de Mònaco i la República de San Marino”.

Posteriorment, durant la segona quinzena del mes de desembre de l’any passat el Consell de la Unió Europea va aprovar el document de conclusions per a l’orientació d’una negociació d’un acord marc d’associació amb Andorra i els altres dos països de petita dimensió territorial.

Aquestes setmanes s’ha anat precisant el calendari i tot permet pensar que abans de l’estiu la Comissió Europea disposarà d’un mandat per iniciar les negociacions.

En la trobada Jaume Bartumeu ha confirmat a Gianluca Grippa que el nostre grup parlamentari i SDP consideren aquest procés de reforçament de la relació econòmica amb Europa i la negociació d’un acord d’associació una qüestió d’Estat.

Per això, donant prioritat als interessos generals del país, estem treballant des de l’oposició però de manera concertada amb el Govern per avançar en una qüestió de cabdal importància pel futur del país.

(Text: grup parlamentari mixt)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada