maragall-bartumeuEl president de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra, Jaume Bartumeu, i el diputat català al Parlament Europeu, Ernest Maragall, han mantingut avui al migdia a Barcelona una reunió de treball destinada a analitzar el moment actual de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea.

La delegació d’SDP ha exposat als representants de MES la proposta d’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea que defensen els progressistes andorrans. L’exposició de la proposta ha anat acompanyada d’un extens dossier que s’inicia amb la petició a la Comissió Europea de data 5 de maig de 2010 del Govern andorrà, que presidia Jaume Bartumeu, exposant la voluntat d’obrir unes negociacions per assolir un nou acord d’associació que permetés anar més enllà de la relació actual amb la Unió Europea, en la perspectiva de reforçar l’embrancament d’Andorra amb Europa.

El president d’SDP ha exposat al diputat català al Parlament Europeu que SDP defensa que Europa és una font d’oportunitats pels empresaris, autònoms i treballadors que podran accedir al mercat únic amb condicions favorables. També és una oportunitat pels joves de poder estudiar i treballar en tot l’espai de la Unió Europea en igualtat de condicions amb els joves dels estats membres. Finalment l’obertura que això suposarà també facilitarà l’arribada de més inversions estrangeres productives que dinamitzaran l’economia.

SDP i MES han acordat mantenir a partir d’ara una línia permanent d’intercanvi d’informació sobre les relacions amb Europa i Ernest Maragall seguirà amb especial interès l’evolució de la qüestió des del Parlament Europeu.

Text i foto: SDP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada