Bartumeu demana informació sobre la contractació d’eventuals a l’administració

bartumeuEl president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha entrat aquest dimarts una demanda d’informació al Consell General sobre el nombre de persones contractades amb caràcter eventual i no incloses dins del programa de suport als aturats. Bartumeu ha manifestat que és ‘pràcticament impossible’ veure on consten aquestes contractacions dins del pressupost 2014 i consideren que és una informació necessària per poder examinar aquesta proposta. ‘Si hi són no cal que hi siguin des de la clandestinitat pressupostària’, ha afirmat el conseller de Socialdemocràcia i Progrés. Segons Bartumeu, més que un increment d’aquesta partida el que hi ha és una ‘dissimulació’ de la mateixa.

La contractació de personal eventual fora de les persones incloses dins dels programes del foment de l’ocupació o dels del Ministeri d’Educació centra la darrera demanda del grup mixt. El seu president, Jaume Bartumeu, ha demanat on figuren aquestes dades per poder examinar el pressupost del 2014 i també les contractacions del 2012 i 2013.

La demanda apunta a detallar les contractacions per ministeri, departament i àrea, mes per mes, amb la data d’incorporació i la data prevista de finalització del contracte eventual, el salari brut, el motiu de la contractació o si havia treballat abans pel Govern d’Andorra, entre altres.

Segons Bartumeu ‘costa d’aclarir’ aquesta informació i en cas que s’hagi produït ‘vulneraria la normativa de no contractacions’. A més, ha instat a què si es vol modificar aquesta normativa es faci ‘a la llum’ i no fent ‘enginyeria pressupostària’.

Primer volen constatar si s’ha produït aquest fet i de ser així ja entrarien en el debat sobre la necessitat de modificar aquesta normativa, ha afirmat.

Paral·lelament, el president d’SDP, Víctor Naudi, ha recordat la demanda feta sobre l’atorgament de crèdits preferents. L’anunci de la compareixença del ministres d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, i del ministre de Finances, Jordi Cinca, davant la comissió corresponent podria ser ‘una cortina de fum’, ha dit, per no passar la informació de forma escrita tal i com reclamaven.

Naudi ha assenyalat que la llista de demandes era extensa i per respondre amb una ‘transparència total’ caldria una resposta escrita més complerta.

Per la seva part, el president del grup mix t ha afegit que ‘no només no pensem afluixar sinó que parlarem clar’ i ha afirmat que el Govern tenia la intenció que les compareixences fossin a porta tancada o dividir-ho en dues parts per tal que en la segona tampoc hi hagués presència dels mitjans.

Si no obtenen resposta el dia 27 de desembre, ha afirmat Bartumeu, faran una queixa al Síndic.