El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, s’ha entrevistat aquest divendres a París amb la representant del copríncep francès, Sylvie Hubac, tal com ha informat la seva oficina parlamentària a través d’un comunicat. Durant la trobada, Bartumeu ha defensat ‘la voluntat dels socialdemòcrates i progressistes d’Andorra de reforçar les relacions amb la Unió Europea’, i concretament ha defensat la via d’un acord d’associació per accedir al mercat interior europeu. En aquest sentit, el president del grup mixt ha demanat a Hubac el seu suport als negociadors andorrans a Brussel·les, ja que considera que aquest reforçament s’ha d’encarar seriosament tenint en compte l’acceleració de les exigències europees per arribar a l’intercanvi automàtic de dades fiscals i bancàries.

La representant personal del Copríncep Francès, Sylvie Hubac, ha rebut aquest divendres a la tarda a París, a la seu de la Presidència de la República Francesa, al president del Grup parlamentari mixt i membre del Consell Nacional de Socialdemocràcia i progrés d’Andorra.

Durant la reunió, Jaume Bartumeu i Sylvie Hubac han analitzat les relacions d’Andorra amb la Unió Europea, així com l’inici de l’aplicació de l’Acord Monetari.

També han parlat del debat polític andorrà en relació a la proposta d’implantació d’un impost directe sobre les rendes, que hauria de situar-se en una taxa del 10%.

Bona part de la reunió s’ha centrat en constatar la ràpida acceleració de les exigències de les institucions europees per a obtenir d’Andorra, Suïssa, Mònaco, Liechtenstein i San Marino l’intercanvi automàtic de dades fiscals i bancàries. En aquest sentit, Jaume Bartumeu considera que aquesta evolució ‘obliga Andorra a no badar i a encarar seriosament i des d’un marc de globalitat el reforçament de la seva relació amb la Unió Europea’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada