El president del grup parlamentari mixt i membre del grup polític Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, ha defensat un acord marc d’associació amb la Unió Europea, tant per Andorra com per San Marino, en la seva participació al congrés del Partito dei Socialisti e dei Democratici de la República de San Marino. Bartumeu considera que aquesta és l’opció més adequada per ‘salvaguardar la flexibilitat necessària en les relacions amb la UE tot i satisfent els mínims requisits que permetin participar en el mercat interior europeu’. El dia 20 d’octubre San Marino celebrarà un referèndum per decidir si sol·licita la plena adhesió a la Unió Europea.

Durant la visita que ha fet Jaume Bartumeu a San Marino aquest cap de setmana per assistir al congrés del PSD, també s’ha reunit amb el ministre de Finances i Pressupost, Claudio Filici, el ministre d’Instrucció i Cultura, Giusseppe Morganti, i amb el parlamentari del PSD Gerardo Giovagnoli. Segons informa Socialdemocràcia i Progrés en un comunicat, la trobada ha servit per compartir informacions i experiències en relació a ‘l’imparable evolució internacional’ vers l’intercanvi automàtic d’informacions bancàries i fiscals. També s’ha parlat de les reformes tributàries que ambdós països estan portant a terme.

Aquest diumenge, Bartumeu s’ha reunit amb la direcció del Partito Socialista, primer partit de l’oposició, així com amb el parlamentari Antonio Volpinari, ambaixador de San Marino acreditat a Andorra fins el 2012. Tant el Partito Socialista, des de l’oposició, com el Partito dei Socialisti et dei Democratici, que governa en coalició amb Democràcia Cristiana i amb Aliança Popular, defensen el sí en el referèndum del mes vinent, donant suport a l’adhesió plena a la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada