bartumeuEl president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha criticat aquest dimecres que s’enviés al Greco l’esborrany de DA sobre la llei de finançament de partits abans de començar les negociacions amb els altres grups i que es deixés que l’organisme internacional ‘el recollís com un text pràcticament beneït pel Consell General’. Aquest és el punt que més ha disgustat Bartumeu, més enllà que DA hagi presentat la proposició de llei d’una legislació que es volia fer amb el consens dels tres grups parlamentaris. De fet, pel que fa al contingut, el líder de Socialdemocràcia i Progrés ha valorat positivament que finalment s’hagi inclòs la necessitat de donar publicitat als donadors, però considera que el text és massa reglamentari en relació als deures dels militants dels partits, i que, per tant, s’haurà de millorar via esmenes.

L’entrada a tràmit parlamentari de la proposició de llei sobre el finançament dels partits polítics no ha agradat a l’oposició, però sobretot pel fet que abans d’iniciar les negociacions per arribar a un consens, DA enviés el seu esborrany al Greco i aquest el recollís ‘com un text pràcticament beneït’.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, també ha criticat que el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, atribuís la manca de consens a l”escissió del PS’. Bartumeu ha indicat que això és ‘la tàctica del calamar’, és a dir, ‘llençar rajos de tinta per dissimular la desorientació del Govern i expulsar les responsabilitats als altres’.

Pel que fa al contingut del text, Bartumeu ha celebrat que finalment inclogui la necessitat de fer públics els donants als partits, una qüestió que no incloïa l’esborrany i que ell va fer notar. Però considera que necessita millorar i que és excessivament regulador, sobretot pel que fa als deures dels militants. El líder de Socialdemocràcia i Progrés considera que hi ha regulacions que han d’estar fixades en els estatuts del partit i no per llei, i que això va en contra de la tònica europea, en què es dóna més llibertat.

Jaume Bartumeu també ha aprofitat per criticar la desorientació del Govern fent referència a la desautorització feta per Ladislau Baró al ministre de Presidència en relació a la reforma de les competències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada