El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha criticat el fet que ‘sectors i persones que van fer campanya per Demòcrates per Andorra i que han estat o són membres de la formació política, estiguin promovent aquesta mena d’insubordinació fiscal o tributària’. Bartumeu ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents, on s’ha referit tant al manifest impulsat en contra de l’IRPF com a la necessitat que la llei de bases de l’ordenament tributari s’aprovi juntament amb l’impost. Així, ha indicat que els moviments de sectors propers a DA volen ‘impedir que es pugui adoptar la llei’ de l’IRPF.

El manifest impulsat per un grup contrari a l’aprovació del projecte de llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, i les notícies aparegudes sobre la possibilitat que el grup parlamentari demòcrata retorni el projecte de llei de bases de l’ordenament tributari al Govern, no són compartides pel grup parlamentari mixt. De fet, en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents, el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha criticat els intents d’endarrerir l’adopció d’aquesta ‘norma indispensable’ per al país.

En referència al manifest ha dit que ‘veiem amb preocupació que sectors i persones que van fer campanya per DA i que els van fer suport, i persones que han estat o són membres de la formació política de la majoria estiguin promovent aquesta mena d’insubordinació fiscal o tributària’. Ha fet aquestes declaracions argumentant que del manifest se’n deriva que es vol impedir que es pugui adoptar la llei de l’IRPF en aquesta legislatura.

D’altra banda, Bartumeu ha assegurat que per a l’aplicació de l’IRPF és indispensable la llei de bases de l’ordenament tributari, ja que hi ha d’haver una Agència Tributària i una inspecció que controli el compliment de l’impost. Tot i així ha reconegut que cal que aquesta llei respecti els drets dels inspeccionats, i ha dit que ‘probablement no ho fa’ i per tant hi presentaran les esmenes escaients.

D’altra banda, ha reconsegut que probablement hauran de demanar una altra pròrroga al termini de presentació d’esmenes a l’IRPF, però que en cap cas és per endarrerir el seu debat, sinó per tenir temps de fer les esmenes que consideren necessàries.

Tot i així ha descartat que el text no s’acabi aprovant durant aquesta legislatura, ja que considera que ‘el grup de DA deurà donar suport al Govern i per tant tirarà endavant’.

Durant la roda de premsa d’aquest dijous també ha opinat sobre la contractació del nou assessor de l’Agència Tributària, i ha indicat que no li sembla malament que es busqui un especialista de fora. El que sí que considera exagerat és el sou de l’assessor espanyol, que pensa que ‘fa mal als ulls’.

Bartumeu ha fet totes aquestes declaracions després de la reunió de la Junta de Presidents d’aquest dijous, on s’ha acordat una sessió de Consell General per al proper dijous 10 d’octubre. En aquesta s’hi votaran la proposició de llei de modificació de la Llei d’immigració, el projecte de llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’Acord Monetari, el projecte de llei de modificació del Codi Penal i la modificació del procediment penal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada