bartumeu-1

Jaume Bartumeu ha iniciat avui el debat d’orientació política amb un discurs que ha posat de relleu la inacció del Govern a l’hora de tirar endavant reformes necessàries com la de la Funció Pública o les competències comunals. El president del grup mixt ha dit que “els pobres cada vegada són més pobres i els rics, més rics” i que “no es veu una estratègia per a l’economia productiva” del país.

Jaume Bartumeu ha estat molt contundent en el seu discurs: “Aquesta setmana heu decidit un nou disseny de les matrícules i em sembla que podríeu aprofitar per fer canviar també l’orientació del retrovisor del vostre vehicle perquè si no ho feu teniu el risc evident d’estavellar-vos”. El president del grup mixt ha afegit que “han passat tres anys d’aquesta legislatura i això no millora pel gruix de la població”. “Aquelles grans reformes que anunciàveu en el debat d’investidura del 2011 i que prometíeu encara l’any passat no hi són ni se les espera”, ha afirmat.

Jaume Bartumeu ha indicat que el Govern demòcrata no ha afrontat de manera decidida reformes cabdals com la de la Funció Pública o les competències comunals, iniciades mentre ell era cap de Govern. El president del grup mixt ha incidit en el fet que ha augmentat la precarietat laboral i els aturats de llarga durada. I això condueix que hi hagi dues Andorres cada vegada més diferenciades, la dels pobres i la dels rics. Bartumeu ha esmentat una pèrdua de la massa laboral en dos milions d’euros i 3.000 assalariats en tres anys.

El president del grup mixt ha demanat a Antoni Martí que DA retiri l’anomenada ‘llei mordassa’: “El mateix grup parlamentari que l’ha proposat ha tingut la gosadia reglamentària de sol·licitar una ampliació del període d’esmenes per veure si s’esvaeix la tronada i ho ha fet mentre el portaveu del Govern reconeixia que considerava innecessària aquesta iniciativa, mirin quin ordre i concert”. Bartumeu considera que “aquesta lamentable proposta de retallar la llibertat d’expressió és una taca a la democràcia andorrana”. Per aixó ha demanat directament al cap de Govern: “Retirin-la, senyor Martí, reconeguin el seu error i retirin-la”.

El president del grup mixt ha evidenciat el paper del Govern en el debat sobre l’avortament o el matrimoni homosexual i ha afirmat que DA ha cedit a a les pressions del Copríncep episcopal per rebutjar els textos. Bartumeu ha lloat les paraules de François Hollande a la plaça del Poble quan va dir que no s’interposaria en la política dels andorrans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada