bartumeuEl president del grup parlamentari mixt i conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, ha afirmat en un comunicat que la resposta del Govern sobre el compliment de la Llei de la funció de l’estadística pública és més ‘un catàleg de bones intencions’ que un resum amb la informació més rellevant sobre les mesures empreses. Bartumeu considera d’una banda que no s’estan complint els terminis del pla estadístic 2014-2017 i posa en dubte que es respecti la confidencialitat de les dades en els estudis estadístics. Segons el president del grup mixt, és una ‘maniobra de diversió’ que el Govern ‘només hagi reconegut amb la boca petita el seu incompliment i manifest endarreriment en l’elaboració del pla estadístic’.

Bartumeu considera que la resposta del Govern, a més d’arribar a l’últim minut, ‘no és una resposta concreta’ sinó un ‘document funcionarial’ que no s’acompanya d’un resum de les mesures posades en marxa per complir amb la Llei de la funció de l’estadística pública.

Segons el president del grup mixt, es tracta d’una ‘proclamació de fe que no acompanya cap demostració concreta del que afirma’, ‘un catàleg de bones intencions que no aporta cap informació rellevant’, afegeix en un comunicat.

El conseller d’SDP manifesta que el director del Departament d’Estadística ‘intenta fer creure que està treballant en els terminis establerts per la llei’, però afirma que ‘no és així’.

Bartumeu recorda que el Govern va tard en l’aprovació i presentació al Consell General del Pla estadístic 2014-2017 i critica que la resposta de l’Executiu afirmi que fa anys que van adoptar una metodologia de treball adreçada a aquest pla. Tampoc precisa el Govern quines mesures s’han pres per garantir la ‘independència, el secret i la imparcialitat’ del treball estadístic i les afirmacions de l’autor, diu el conseller d’SDP, ‘no s’aguanten en cap norma o disposició’.

A més, Bartumeu apunta dubtes en el compliment de la puntualitat i l’oportunitat de l’activitat estadística amb retards en les dades de turisme o la inexistència de dades sobre les beques per a l’estudi.

D’altra banda, el grup mixt també veu dubtes en la protecció de les dades personals quan el Departament d’Estadística demana dades sensibles i l’acord de les persones enquestades per mantenir i tractar la seva resposta, però no confirma que les dades es guarden de forma confidencial i impedint la identificació de la persona amb la informació guardada. Aquest fet, indica Bartumeu, podria considerar-se una infracció ‘greu’ i el Govern ‘haurà d’aclarir què està fent amb aquestes dades’.

Per tot això, el grup mixt creu que el Govern està fent una ‘maniobra de diversió’ en reconèixer ‘amb la boca petita’ el seu ‘incompliment’ i ‘manifest endarreriment en l’elaboració del pla estadístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada