El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha anunciat aquest dilluns en una entrevista al programa Ara i aquí de RNA que presentarà una pròrroga al termini de presentació d’esmenes al projecte de llei de l’IRPF. Bartumeu ha afegit que una de les qüestions que no veu bé del text, entre d’altres, és que hi hagi una exempció molt forta per als ingressos que provinguin del rendiment del capital destinat a operacions immobiliàries, i que en canvi es castigui les persones que tinguin un compte d’estalvi.

Jaume Bartumeu ha explicat aquest dilluns que el grup mixt té previst demanar pròrroga al termini de presentació d’esmenes al projecte de llei de l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF), amb la finalitat de tenir un marge per poder parlar-ne amb qui ha promogut la llei. Bartumeu ha inidicat que donaran suport a la llei sempre i quan hi hagi equitat, simplicitat i eficiència.

En relació al principi de l’equitat, però, ha avançat que hi ha aspectes que mereixeran una ‘profunda reflexió’, ja que no estan d’acord que es fixi una exempció molt forta als ingressos del rendiment del capital destinat a operacions immobiliàries, com els arrendaments, i que en canvi ‘es castiguin les persones que estiguin estalviant’. Bartumeu considera que això és ‘una discriminació’ ja que al final els diners són fruit d’una renda de la persona que haurà de pagar l’impost.

D’altra banda, Bartumeu també ha anunciat que properament faran un seminari de formació per debatre sobre la qüestió d’aquest nou impost sobre la renda de les persones físiques.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha explicat que aquest dimarts presentaran les esmenes que han preparat sobre la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris. Respecte a aquest text, Bartumeu ha indicat que estan preocupats pel fet que ‘el debat estigui entre drets o subvencions’, quan consideren que no s’ha de donar caritat sinó els drets que pertoquin als ciutadans. El grup mixt veu bé el principi del copagament, és a dir que si hi ha familiars que poden ajudar a la persona amb dificultats s’ha de demanar que hi contribueixin, però defensa que ‘no pot ser una demanda ni general, ni extensiva a diverses generacions’.

Pel que fa al debat sobre competències i transferències amb els comuns, Bartumeu s’ha mostrat d’acord amb les paraules del ministre Jordi Cinca puntualitzant que amb la introducció de l’IGI els comuns han guanyat més que no pas han perdut, ja que si bé han deixat d’ingressar diners en concepte d’ITP, han rebut molt més per la via de les transferències.

Finalment, el líder de Socialdemocràcia i Progrés no és partidari d’eleccions anticipades, perquè considera que amb la majoria absoluta que té DA, hauria d’esgotar la legislatura perquè ‘encara hi ha molta feina a fer’. Bartumeu també ha afegit que ‘nosaltres no estem pensant tot el dia en les properes eleccions, sinó en els textos legislatius que s’han de reformar i en la situació econòmica d’emergència nacional’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada