Bartumeu assistirà el proper cap de setmana al congrés del Partit Socialista Suís a Lugano

Jaume Bartumeu viatja aquest cap de setmana a Lugano (Suïssa) per a assistir el dissabte i el diumenge al Congrés Ordinari del Partit Socialista Suís.

Durant el congrés està previst que mantingui una reunió bilateral amb parlamentaris socialistes suïssos per analitzar les relacions amb la Unió Europea.

També està previst analitzar la nova estratègia que està desenvolupant el govern suís –en el qual hi participen dos ministres del PS- “per una plaça financera suïssa competitiva i conforme amb les regles de la fiscalitat.”

Aquesta estratègia es fonamenta en tres instruments:

– uns convenis que abasten la imposició “a la source”,

– una millora de l’assistència administrativa i de l’auxili judicial segons les normes internacionals,

– l’ampliació del deure de diligència dels prestadors de serveis financers.

D’altra banda el Partit Socialista Suís planteja l’adhesió de la Confederació Helvètica a la Unió Europea. En el seu programa es pot llegir així el següent: “Cada cop és més clar que

la via bilateral esdevé estreta i difícil. Així, la pèrdua insidiosa de sobirania de Suïssa només pot ser compensada amb el guany de sobirania que comportarà l’adhesió a la Unió Europea.”

Aquests seran, doncs, els temes a l’ordre del dia de la trobada que es mantindrà aprofitant la invitació per assistir al Congrés, el dissabte 8 de setembre cap a les 19h amb Stefan Hostettler, secretari general del PS suís i d’altres membres del Grup socialista de l’Assemblea Federal de la Confederació Helvètica.

Text: PS

 

1 comentari

  1. Bon exemple anar a l’estranger a un acte polític el dia de Meritxell.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES