El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, considera que el Govern està fent ‘demagògia’ en relació a la modificació dels complements de jubilació dels funcionaris. Bartumeu ha assegurat que ‘eliminar les prejubilacions no és necessàriament un estalvi’ perquè assenyala que ‘avui en dia quan es contracta nou personal es fa amb uns nivells de retribució molt inferiors’. Tot i així, Bartumeu reconeix que encara no ha tingut accés al text que ha elaborat l’Executiu i, per tant, no ha volgut valorar els detalls concrets de la proposta.

La proposta de projecte de llei de modificació dels complements de jubilació dels funcionaris s’entregarà aquest dilluns a la Comissió Consultiva perquè en faci l’informe pertinent. En aquest sentit, el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha lamentat que no se’ls hagi informat en relació a aquesta qüestió, i ha criticat, ‘sota reserva que algun dia es dignin a donar-nos la documentació’, el fet de reduir les prejubilacions. Considera que eliminar-les per a les persones que porten treballant a l’Administració uns 20 o 25 anys, ‘no és necessàriament un estalvi’.

De fet, Bartumeu s’ha referit al fet que ‘les persones que es podrien prejubilar potser estan cansades o desgastades i tenen un nivell molt alt’. En canvi, assenyala que les persones més joves que les substituirien ‘no tenen aquest nivell’ i que ‘avui en dia quan es contracta nou personal es fa amb nivells de retribució molt inferiors’, i per tant, ‘sota reserva de conèixer la proposta, crec que s’està fent demagògia’.

Així, des del grup mixt consideren que ‘s’ha de mantenir la despesa en jubilacions, però no vol dir situar-ho als nivells que es plantegen’. A més, Bartumeu critica que ‘les persones que porten 20 o 30 anys cotitzant i fent aportacions suplementàries a la mútua, és bastant fort que es digui que les seves jubilacions es veuran retallades o reduïdes’.

D’altra banda, el president del grup mixt ha recordat que durant la legislatura en què va ser cap de Govern, ‘nosaltres vam seure amb els sindicats i va haver-hi una negociació intensa’. Per això durant la campanya electoral ‘vaig dir que estàvem treballant per reformar la situació i que s’hauria de cedir’, però Bartumeu assegura que Toni Martí anava als mateixos llocs i ‘deia que no es mouria ni un centímetre la situació dels funcionaris’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada