El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, considera que el text que va presentar el Govern sobre la reforma de les competències planteja ‘una reforma disfressada de la Constitució’. Així Bartumeu ha assegurat que caldria presentar aquesta qüestió clarament, i que ‘s’hauria de tornar a fer la taula tripartida per aclarir si volem o no reformar aquest punt de la Constitució’, i ha reconegut que ‘jo ja li dic que sí, que nosaltres entenem que han passat vint anys i s’ha de reformar la Constitució en l’àmbit de les competències comunals’. No obstant, també sospita que el Govern ‘deixarà aparcat’ aquest tema perquè ‘l’ha encarat malament i ara comença l’hora de comptar vots des del matí fins la nit’.

La reforma de les competències és una qüestió que tal com assegura el president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va tractar àmpliament durant la seva legislatura i va començar a analitzar-les una per una. Assegura que durant les negociacions amb els cònsols ‘s’havia avançat molt i hi ha dossiers i actes de les reunions’, però que el canvi de Govern i la circumstància que Toni Martí que hi havia participat com a cònsol fos elegit cap de Govern, fa que ‘el nou cap de Govern canviï un discurs que tenia quan estava assentat a la mateixa taula amb el nostre Govern’.

Bartumeu creu que el text que ha presentat l’actual Executiu als comuns ‘sota la base de la coordinació’ sigui ‘una reforma de la Constitució sense dir-ho’. Considera que ‘s’està intentant buidar part de les competències’ però ‘sense aclarir que el que cal és un procés de reforma de la Constitució’. Per aquest motiu pensa que s’hauria de tornar a reunir la taula tripartida, amb el Consell General, els comuns i el Govern, ‘per aclarir si volem o no una reforma de l’article 6 de la Constitució’. En aquest punt el president del grup mixt s’ha mostrat molt contundent i ha reconegut que ‘jo ja li dic que sí’ perquè afirma que ‘han passat 20 anys i s’ha de reformar la Constitució en l’àmbit de les competències comunals’.

Tot i això, alhora dubta que aquest debat es faci i sospita que la reforma de les competències quedarà ‘aparcada’ aquesta legislatura. Bartumeu ha explicat que ‘per les desautoritzacions que s’han fet al ministre de la Presidència entenc que es vol posar el tap a l’esquella i deixar-ho aparcat’. De fet, el conseller general assenyala que la qüestió havia de ser un dels temes cabdals de la legislatura però que ‘l’han encarat malament i ara que comença l’hora de comptar vots des del matí fins a la nit ho deuran deixar aparcat’. Ara bé, Bartumeu assegura que ‘és el que penso, però no ho desitjo. Tant de bo m’equivoqui i es pugui començar una negociació seriosa sobre aquesta qüestió, perquè el país la necessita’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada