bartumeuEl president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha lamentat aquest dimecres el retard en la tramitació del projecte de llei de l’IRPF i creu que un dels motius és el fet que DA estigui esperant les esmenes al projecte de llei de bases de l’ordenament tributari, el termini de les quals acaba el proper 12 de març. Bartumeu creu que si es demanés una nova pròrroga d’aquest termini hi hauria ‘un problema de calendari’ a l’hora d’aprovar el nou impost, que ell calcula que es podria votar a mitjan abril. En aquest sentit, el líder de SDP tem que el calendari de l’IRPF quedi així supeditat al del projecte de llei de bases de l’ordenament tributari. D’altra banda, Bartumeu també ha lamentat el retard de DA a l’hora de presentar una modificació de la llei del Tribunal de Comptes, cosa que impedeix renovar dos membres de l’organisme.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha lamentat l’endarreriment en el treball en comissió del projecte de llei de l’IRPF després que DA anul·lés les reunions de la setmana passada. La pròxima trobada tindrà lloc dimarts vinent, i Bartumeu calcula que amb quatre sessions més es podria enllestir el debat d’esmenes i que la llei es podria votar abans de Setmana Santa.

Però ha apuntat que ‘la perspectiva global del problema és que la setmana vinent acaba el termini per presentar esmenes al projecte de llei de bases de l’ordenament tributari’, i que aquesta llei va embrancada a l’altra, ja que ‘encara que votem l’IRPF, si no tenim l’altra llei no servirà de res’. Bartumeu ha indicat que potser algú ha dit ‘anem endarrerint perquè arribin les esmenes de la llei de bases’, i ha alertat que si es demana una nova pròrroga els terminis no es podran complir i ‘el país tindrà un problema de calendari’.

D’altra banda, Jaume Bartumeu ha criticat que l’anunci per part de DA de modificar la llei del Tribunal de Comptes hagi fet endarrerir la renovació de dos membres d’aquest organisme que han esgotat el seu mandat. Bartumeu ha explicat que la intenció de DA és revisar el paper global del Tribunal de Comptes, però li fa por que l’objectiu sigui tornar a la situació anterior, quan eren les comissions de finances les que encarregaven a empreses externes les auditories dels comptes públics. En aquest sentit, no trobaria lògic que es deixés el Tribunal de Comptes com a ‘organisme simbòlic i sense la capacitat de molestar que ara té’. A més, el president del grup mixt ha recordat que l’organisme fa bé la seva feina, però organismes com els comuns no respecten les seves directrius. A més, considera que potser caldria adaptar i aclarir alguns conceptes de la llei, però que ‘no li calen grans reformes’.

Jaume Bartumeu ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després de la reunió de la Junta de Presidents, en què s’ha acordat celebrar sessions de preguntes de control al Govern els dies 27 de març i 8 de maig, a banda de reservar diversos dies d’aquest nou període de sessions. El dia 27 de març, a més, s’aprofitarà per sotmetre a votació la modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners i contra el finançament del terrorisme per tal de complir amb les recomanacions del Moneyval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada