Bartumeu acusa l’AREB de “posar en qüestió tot el sistema financer” i anuncia accions judicials

Els Cierco han replicat la revisió de comptes de BPA, que determina que hi ha més de 900 clients sospitosos de blanqueig de capitals. Jaume Bartumeu, advocat dels accionistes majoritaris, lamenta que l’AREB hagi posat en dubte el sistema financer, perquè, diu, hi ha clients de l´entitat compartits amb altres bancs. Segons ha afirmat, emprendran accions judicials per accedir a l’informe de PricewaterhouseCoopers (PwC) i perquè l’agència ha insinuat que els antics directius de BPA i els Cierco podrien haver comès actes delictius.
La revisió dels comptes de BPA duta a terme per PricewaterhouseCoopers ha estat durament contestada pels Cierco. Jaume Bartumeu, l’advocat, ha opinat que l´AREB ha posat en entredit i “en una situació molt difícil i complicada” tot el sistema financer del Principat ja que hi ha clients compartits amb d´altres bancs i creu que això significarà que s’haurà de seguir el mateix criteri “de revisió de coneixement de client”.

També acusa l´AREB d´opacitat per no fer públic tot l´informe. En aquest sentit, diu que emprendran accions judicials per accedir-hi: “Procedirem a les actuacions judicials escaients per aconseguir accedir a un informe que s’ha pagat amb diner públic i que, en tot cas, les persones, entitats i clients, als quals s’està acusant amb insinuacions, han de poder accedir al document i defensar-se”

Bartumeu també anuncia accions judicials contra l´agència per insinuar possibles accions delictives dels germans Cierco. Insinuacions que segons l´advocat freguen el delicte.

A més, els Cierco han afirmat, a través d´un comunicat d´una empresa nord-americana especialitzada en comunicació, que amb la presentació del resultat de la revisió dels comptes, el Govern no pot oferir evidències que hi hagi hagut rentat de diners abans del 10 de març del 2015. Segons afirmen, BPA mai va ser una institució de rentat de diners.

Els Cierco, a través del comunicat, opinen que el Govern ha demostrat que està disposat a fer el que faci falta per evitar admetre el seu error de triar BPA com a blanc. També afirmen que les actuacions del Govern pel que fa a BPA han estat immorals i il·legals i que l´AREB ha manipulat els fets.

En un nou comunicat emès aquest dimecres al migdia, als accionistes majoritaris de BPA destaquen que els administradors de l’entitat sempre han estat diligents en l’acompliment de les obligacions establertes pels reguladors andorrans. Segons diuen, si les conclusions apuntades per l’AREB són certes, s’haurien de demanar responsabilitats als auditors, Deloitte i KPMG, pels informes dels darrers vuit anys on es conclou que hi ha hagut un compliment absolut de la regulació vigent. Es dóna la circumstància que KPMG estava dirigida en aquella època per Maria Cosan, actual directora de l’INAF.

1 comentari

  1. El AREB es una comision de prepotentes. No tienen la mas minima verguenza. Ni siquiera dan informacion a los propios clientes de BPA. Que hagan publico el informe de PWC. Que distribuyan como corresponde, el informe a todos los estamentos del estado andorrano. Solo sacan la publicacion en los medios de Andorra sin mas explicacion. Creo que el informe esta preparado para que el gobierno se quede con una porcion de BPA sin ningun miramiento y metiendo en la bolsa de delincuentes a gente honesta. esto es realmente UN ROBO ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ Renuncien señores y devuelvanle el dinero a los ahorristas de una vez por todas

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES