Baró vincula el debat sobre les comissions bancàries a l’articulació d’una llei de la competència

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha reiterat la voluntat del grup parlamentari Demòcrates per Andorra de ‘contextualitzar’ el debat sobre les comissions bancàries en un àmbit més ampli que inclogui l’articulació d’una llei que reguli la competència. Tot i que no va voler especificar si els demòcrates prendran en consideració o no la proposició de llei del Partit Socialdemòcrata, Baró va afirmar que en el sí del seu grup hi ha un acord ‘preconfigurat’ que cal acabar de detallar i no serà fins a la propera sessió del Consell General quan faran pública la seva posició.

Ladislau Baró va ser també un dels assistents aquest dissabte a la Diada de Canolich, patrona de Sant Julià de Lòria. Tot i no voler avançar la decisió de DA de prendre en consideració la proposició de llei sobre la suspensió de l’actualització o revisió a l’alça de les comissions bancàries per a pagaments realitzats amb targetes de crèdit presentada pel PS el passat 12 d’abril, el president del grup demòcrata ha admès que ‘ens agradaria contextualitzar el debat de la proposició en un marc més ampli’, en el qual s’inclogui el desenvolupament d’una llei de la competència, com ja va posar sobre la taula el Govern.

Baró ha indicat que des de DA ja hi ha un ‘posicionament preconfigurat’ però, que s’acabarà de fixar a la reunió que el grup parlamentari celebrarà aquest dimarts i es comunicarà durant la propera sessió del Consell General el proper dijous, 31 de maig.

Però, Ladislau Baró no ha volgut aclarir si per arribar a aquest punt el grup esmenarà el text que va presentar el partit socialdemòcrata o bé optaran per treballar des de zero per construir una llei de la competència i ha insistit en què ‘serà al Consell General on acabarem de mostrar la nostra posició’.

Sí que s’ha posicionat respecte a la pujada de les comissions per part de la banca i ha opinat que ‘el moment en què s’ha fet i com s’ha fet no ens agrada’, ha dit Baró. La proposició del PS vol que les comissions es congelin durant un període de dos anys i se situïn al nivell dels valors del 31 de desembre del 2011.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *