Baró preveu una legislatura ”constructiva” amb confrontació d’idees

baro

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha previst, durant la seva intervenció en el debat d’investidura del cap de Govern, una legislatura ”constructiva” i fonamentada en el diàleg, la confrontació d’idees i la legítima discrepància i possibilitat d’acords. Així ho ha manifestat en observar que els discursos dels dos candidats a cap de Govern, Toni Martí (DA) i Josep Pintat (Ld’A) han estat ”diferenciats” encara que ”no radicalment contraposats”. Baró ha expressat el suport del grup demòcrata al seu candidat a cap de Govern indicant que ”mentre seguiu avançant el grup us acompanyarà, i fins i tot us impulsarà”.

 Durant la seva intervenció en el debat d’investidura, Baró ha celebrat que els discursos dels dos candidats a cap de Govern tinguin plantejaments diferents però no contraposats ”de forma absoluta”. Tot i que ha afegit que després de la intervenció del conseller general liberal, Jordi Gallardo, potser caldria matissar-ho, perquè en el seu discurs hi ha trobat més contraposició que en el del candidat Josep Pintat. Així, ha previst que es pugui arribar a acords i ha considerat temerari negar-los ja, alhora que ha celebrat l’oferiment de Martí de celebrar un debat d’orientació política a la tardor.

Pel que fa a la crisi de BPA, Baró ha reconegut que ha fet palesa la necessitat de modernitzar la legislació que regula el sistema financer, i ha recordat que dijous es farà el primer pas en aquest sentit. En canvi, considera que el Govern sí que ha estat preparat per afrontar la situació, i que el dèficit en matèria legislativa no ha estat fruit d’aquesta legislatura sinó que és anterior. Ha assegurat que hi ha un rumb molt clar i que tot i la situació, la legislatura ha de començar dins les pautes de la normalitat, i amb vocació de tirar endavant els programes electorals, perquè encara que el context sigui més complicat que fa un mes, ”la fita no l’hem variat”.

A més, quant al mercat europeu, ha recordat que no es pot plantejar retardar-ne l’entrada ”sense perjudicar la credibilitat i les oportunitats del país”. Ha afegit que en l’acord d’associació es defensarà la política d’immigració propia i el manteniment de l’acord duaner.

(Text i foto: ANA)