baro

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha previst, durant la seva intervenció en el debat d’investidura del cap de Govern, una legislatura ”constructiva” i fonamentada en el diàleg, la confrontació d’idees i la legítima discrepància i possibilitat d’acords. Així ho ha manifestat en observar que els discursos dels dos candidats a cap de Govern, Toni Martí (DA) i Josep Pintat (Ld’A) han estat ”diferenciats” encara que ”no radicalment contraposats”. Baró ha expressat el suport del grup demòcrata al seu candidat a cap de Govern indicant que ”mentre seguiu avançant el grup us acompanyarà, i fins i tot us impulsarà”.

 Durant la seva intervenció en el debat d’investidura, Baró ha celebrat que els discursos dels dos candidats a cap de Govern tinguin plantejaments diferents però no contraposats ”de forma absoluta”. Tot i que ha afegit que després de la intervenció del conseller general liberal, Jordi Gallardo, potser caldria matissar-ho, perquè en el seu discurs hi ha trobat més contraposició que en el del candidat Josep Pintat. Així, ha previst que es pugui arribar a acords i ha considerat temerari negar-los ja, alhora que ha celebrat l’oferiment de Martí de celebrar un debat d’orientació política a la tardor.

Pel que fa a la crisi de BPA, Baró ha reconegut que ha fet palesa la necessitat de modernitzar la legislació que regula el sistema financer, i ha recordat que dijous es farà el primer pas en aquest sentit. En canvi, considera que el Govern sí que ha estat preparat per afrontar la situació, i que el dèficit en matèria legislativa no ha estat fruit d’aquesta legislatura sinó que és anterior. Ha assegurat que hi ha un rumb molt clar i que tot i la situació, la legislatura ha de començar dins les pautes de la normalitat, i amb vocació de tirar endavant els programes electorals, perquè encara que el context sigui més complicat que fa un mes, ”la fita no l’hem variat”.

A més, quant al mercat europeu, ha recordat que no es pot plantejar retardar-ne l’entrada ”sense perjudicar la credibilitat i les oportunitats del país”. Ha afegit que en l’acord d’associació es defensarà la política d’immigració propia i el manteniment de l’acord duaner.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada