Baró i Bartumeu coincideixen que cal revisar el paper del Consell de l’Audiovisual

Els presidents dels grups parlamentaris demòcrata i socialdemòcrata, Ladislau Baró i Jaume Bartumeu, han coincidit en valorar que cal fer una revisió del paper del Consell de l’Audiovisual. El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha opinat que es tracta d’un ens que a més de ‘guardar silenci sepulcral’ respecte a l’actual situació de RTVA, ‘no té cap mena d’operativitat a part d’atribuir-se una generosa retribució a cada un dels membres’. Per això considera que cal modificar la Llei, o ‘si s’ha de mantenir el paper que té fins ara, la nostra proposta serà eliminar-lo’. Per la seva banda, Ladislau Baró, ha reconegut que ‘segurament cal fer una revisió del paper de l’ens’, i que al llarg del 2012 s’intentarà tractar la qüestió.

D’altra banda, però, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha volgut manifestar la necessitat de revisar el termini d’acabament del mandat del Consell de l’Audiovisual. Bartumeu ha indicat que ‘no se’ns ha informat que s’hagi acabat el termini i per això hem demanat que ho revisin’. En aquest sentit, Ladislau Baró ha apuntat que cal verificar que hagi finalitzat el termini per a tots els membres, ja que potser els que han anat renovant-se encara no han acabat.

Bartumeu ha afegit que a banda de la renovació dels càrrecs que s’ha de fer perquè ho diu la Llei, considera que el Consell de l’Audiovisual ‘no destaca per la seva importància i presència en l’activitat que té encomanada’. Així s’ha referit al ‘silenci sepulcral en relació a la situació de Ràdio i Televisió d’Andorra’, i ha assenyalat que ‘no té cap mena d’operativitat a part d’atribuir-se una generosa retribució a cada un dels seus membres’. En aquest sentit, ha opinat que caldria modificar la Llei cap a un Consell que ‘no sigui designat només per criteris polítics’ sinó també per la capacitat de representar la societat. De fet, Bartumeu considera que ‘si ha de mantenir el paper que té fins ara, la nostra proposta serà eliminar aquesta institució’, i ha afegit que ‘ja que el Govern considera que cal passar la tisora, mantenir un Consell on l’única activitat és donar una retribució als membres, no ens sembla adequat’.

Per la seva banda, Ladislau Baró ha reconegut que ‘segurament cal fer una revisió del paper del Consell, però ha d’anar acompanyada d’una reflexió legislativa’. Ha indicat que el grup encara no té una posició al respecte, però que ‘cal intentar que pugui tenir una funció més definida’. Tot i així, assenyala que cal mirar tota la legislació en el seu conjunt i no només el paper del Consell de l’Audiovisual, i que això es vol fer durant el 2012.

En la Junta de Presidents celebrada aquest dimarts també s’ha aprovat el programa de la visita al Consell General del president de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, Mevlüt Çavusoglu, els propers dies 15 a 17 de gener.

 

Mesures de contenció econòmica

Pel que fa al projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal, el grup parlamentari socialdemòcrata encara ha d’estudiar la informació que se li ha tramès, i decidir si presenta una esmena a la totalitat. Si ho fes, es podria habilitar una sessió a principis del mes de febrer per votar-la, i sinó es passaria a treballar la llei en comissió per votar-la cap a finals de febrer. La queixa de Bartumeu és que la informació que se’ls ha facilitat és insuficient perquè hi falten xifres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.