Els futurs consellers de la parròquia de la Massana durant els propers quatre anys han jurat aquest dilluns els seus càrrecs, durant el tradicional Consell de Comú que se celebra cada 28 de desembre en any d’eleccions comunals. David Baró, que repeteix com a cònsol major, s’ha posat com a principals reptes treballar tan bon punt entri el nou equip, el proper 1 de gener, la negociació de les transferències i competències, el full de ruta per a Pal-Arinsal i el pla d’accions 2016-2019 de la Massana. Aquest pla, que comptarà amb la participació del teixit empresarial, associatiu i cultural de la parròquia, partirà de les “207 accions concretes que portàvem al programa electoral”, ha assegurat Baró.

Com cada 28 de desembre després d’unes eleccions comunals, la parròquia de la Massana ha celebrat un concorregut i ple de familiars Consell de Comú per proclamar els nous càrrecs que comandaran la corporació els propers quatre anys. Es tracta d’un consell “paritari”, ha destacat el cònsol major, David Baró, i amb un únic integrant a la minoria, Albert Esteve, degut a l’àmplia victòria de Ciutadans Compromesos davant de Demòcrates per Andorra el passat 13 de desembre. Tan bon punt es posi en marxa el nou equip comunal, el proper 1 de gener, els grans eixos de treball se centraran especialment en tres punts, tal com ha explicat Baró: la negociació de les transferències i competències, la creació d’un pla estratègic per a Pal-Arinsal i finalment la consolidació de les 207 accions que Ciutadans Compromesos portava al programa electoral en un “pla d’accions 2016-2019 de la Massana”.

Pel que fa a la negociació per les transferències i competències, Baró s’ha mostrat convençut que totes les parts, “els comuns, el Govern i també el Consell General, anirem en la mateixa direcció”, sempre que es treballi des del “respecte i sense imposicions”. Per a Pal-Arinsal, el cònsol ha assegurat que es farà un “full de ruta” a deu anys vista en coordinació amb el teixit empresarial per definir les accions estratègiques de l’estació. Finalment, i en relació al pla d’accions de la Massana, ha assegurat que permetrà seguir tenint “una parròquia dinàmica i activa” i que es farà conjuntament amb empresaris, associacions i teixit cultural massanenc.

Baró ha jurat el càrrec junt amb onze consellers més, dels quals sis són cares noves, i d’on han sortit també el cònsol menor (Raul Ferré, que repeteix), la consellera major (Olga Molné), el conseller menor (Sergi Balielles) i la capitana (Eva Sansa). El cònsol major ha volgut agrair durant el seu primer discurs després de jurar el nou càrrec la tasca feta per part de tots els treballadors de la corporació, així com també per part dels tres consellers de la minoria sortint, els quals també “han aportat el seu gra de sorra”.

Per la seva part, l’únic membre de l’oposició, el demòcrata Albert Esteve, ha garantit bona sintonia de treball sempre que les propostes vagin “en benefici de la parròquia i del país”. Aquesta bona sintonia s’hauria de donar en els punts prioritaris com són Pal-Arinsal i la reforma de les competències i transferències, ja que “portàvem un programa bastant similar”, ha manifestat.

Esteve també ha analitzat com el limita ser només un únic membre a la minoria. Ha exposat que no sap si podrà ser a les nou comissions, però a la vegada ha celebrat que s’hagi optat per mantenir la presència de l’oposició al consell d’administració d’EMAP.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada