El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha manifestat que estaran atents a les demandes de la societat pel que fa a l’aplicació de l’IRPF però ha deixat clar que continuaran amb el full de ruta previst per a aquest impost. Baró ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA.

Ladislau Baró ha assenyalat que a finals d’agost un dels promotors d’aquest grup de reflexió, Ramon Canut, es va posar en contacte amb ell per exposar-li els seus punts de vista i li va transmetre l’esperit constructiu del grup i la intenció d’aportar elements de debat.

Una de les crítiques que es fan des d’aquest grup és el fet que els demòcrates no portessin al seu programa electoral l’aplicació d’aquest impost. En aquest sentit, Baró ho ha reconegut però ha afegit que el que sí que portaven era la necessitat de signar convenis per evitar la doble imposició i obrir l’economia, i que per això s’han adonat que fa falta tenir un complet sistema fiscal amb un IRPF, almenys pel que fa a les negociacions amb els països veïns.

El president del grup parlamentari demòcrata ha reconegut que és important seguir el mandat electoral però ha afegit que les legislatures duren quatre anys i que si és necessari cal adaptar-se als canvis perquè ‘ens equivocaríem si no optéssim per aquest camí’.

Pel que fa al període d’aplicació, Baró ha explicat que si la legislatura s’esgota, la implantació es produirà en els terminis que preveu el projecte de llei, és a dir, al 2015, de manera que es pugui avançar en la ratificació del conveni de doble imposició amb França. A més, Baró ha recordat que l’estructura d’impostos indirectes continua tenint un pes important dins del sistema tributari. A més, ha recordat que que s’ha intentat que l’IRPF no comportés una pressió fiscal massa dura.

El president del grup parlamentari demòcrata ha manifestat que estaran atents a les demandes de la societat però ha deixat clar que s’han d’atenir al ‘full de ruta inicial’ i que han anat construint, assumint riscos ‘controlats’.

(Foto: RNA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada