Baró apel·la al sentit comú a l’hora d’impulsar accions de vaga

ladislau-baroEl president del grup parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, ha apel·lat al sentit comú a l’hora d’exercir el dret de vaga. Així ho ha explicat aquest dimarts al programa de ràdio Ara i Aquí, on ha reafirmat la voluntat de DA de presentar un text legislatiu que reguli aquest dret constitucional. El president del grup demòcrata ha demanat sentit comú i serenor a les parts implicades, per evitar afectar la vida econòmica del país. A més, Baró ha assegurat que comprèn el dret dels funcionaris de la duana a defensar els seus interessos, però ha recordat la necessitat d’acordar uns serveis mínims raonables que facin compatibles l’exercici del dret de vaga i el dret de lliure circulació de persones i béns.

Baró ha recordat que el dret de vaga està recollit a l’article 19 de la Constitució i que l’absència d’una llei reguladora en cap cas significa que no es puguin dur a terme accions de reivindicació com les de la setmana passada. El president del grup parlamentari ha explicat que la regulació del dret de vaga s’ha treballat durant la legislatura, havent-se valorat la possibilitat d’integrar-la en el context més ampli d’un nou Codi de relacions laborals.

Baró també ha valorat la situació política actual en una anàlisi de la multiplicitat d’escenaris que es poden presentar a les pròximes eleccions. A més, s’ha mostrat molt satisfet de la tasca legislativa d’aquesta legislatura.