baro2Aquesta setmana ha fet tres anys de la victòria de Demòcrates per Andorra a les eleccions. Formació política amb sensibilitats diverses que es van unir per propiciar el canvi de govern. Diversitat que el president del grup demòcrata admet que ha endarrerit el consens per emprendre les grans reformes. Ladislau Baró defensa aquests canvis iniciats pels taronges, en contraposició a un model que considera que du Andorra a un carreró sense sortida.

La diversitat de sensibilitats ha fet que la recerca del consens hagi estat clau en la família demòcrata. No sols dins el grup parlamentari, sinó també entre els sectors socials i econòmics que van donar suport als taronges. El president del grup, Ladislau Baró, admet que aquesta heterogeneïtat ha influït en el ritme per tirar endavant les reformes.

Tot i així Baró creu que s´ha pogut persuadir tothom de la necessitat d’aquestes reformes. Uns canvis que contraposa a un esquema de girar l’esquena a Europa i als passos que vénen imposats per l´exterior. Un model, diu el demòcrata, d´una Andorra més tradicional, basada en l´excepcionalitat i el privilegi més que en la cooperació internacional.

Els demòcrates, assegura, busquen compaginar l´obertura i la cola·lboració internacional amb la defensa de les especificitats d´Andorra, per mantenir la viabilitat dels sectors econòmics consolidats i impulsar-ne d´altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada