barcia-1
El president suplent del grup parlamentari mixt i exministre del govern Bartumeu, Gerard Barcia, afirma que els exmilitants del PS i els membres de Socialdemocràcia i Progrés comparteixen la visió d’estat de Demòcrates per Andorra. Tant és així que no descarta un pacte programàtic amb vista a les eleccions generals amb DA.

Gerard Barcia ha declarat al programa “Ara i Aquí” de Ràdio Nacional que “la gent que en el seu dia van marxar del PS, tant els que han anat SDP com els que ens hem quedat fora i no militem en cap formació política, pensem que som la gent que compartim en més punts la visió d’estat de DA” i per això “al Consell General moltes vegades hem votat temes conjuntament”. Segons Barcia, DA aplica el que el Govern socialdemòcrata encapçalat per Jaume Bartumeu no va tenir temps de fer.

Això fa que vegi totalment factible un pacte electoral amb els demòcrates amb vista als comicis. Creu que “no seria una possibilitat desgavellada des d’un punt de vista programàtic, i des d’un punt de vista real i pràctic a l’hora de compartir certs temes i visions d’estat seria totalment factible”.

Opina que Demòcrates per Andorra tornarà a guanyar les eleccions, per bé que perdrà el suport de part de l’electorat que no comparteix temes com la implantació de l’impost sobre la renda.

El president suplent del grup mixt aplaudeix que s’hagi avançat en la negociació amb els comuns, tot i que critica que el pacte hagi estat de mínims. Per això, no ha rebut amb sorpresa l’anunci de la dimissió del ministre Riberaygua. Gerard Barcia creu que el cap de Govern ha agafat massa protagonisme en la negociació amb els comuns i ha cedit a les seves pretensions per motius electorals. “S’ha trobat amb uns comuns beligerants a les propostes inicials del ministre Riberaygua” i per tant, argumenta, “ha vist que tindria conseqüències polítiques a uns mesos vista i penso que ha preferit rectificar per sobre de les propostes del ministre i no trobar-se enfrontat a la majoria dels comuns del país a uns mesos de les eleccions”.

Quant a la valoració de Jaume Bartumeu com a millor líder polític en la darrera enquesta, Barcia opina que és un actiu de la política i que s’hauria de tornar a presentar a les eleccions generals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada