Barcia diu que no sap si l’actual PS és ‘un partit, una associació o un sindicat’

El president suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Gerard Barcia, ha reconegut que, darrerament, en alguns moments, ell ha sentit que dins del PS no sabia si estava ‘en un partit, una associació ciutadana o un sindicat’. Barcia ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, per exemplificar la situació d”incomoditat’ que, segons ha assenyalat, ha viscut ell i també altres membres socialdemòcrates, durant els darrers temps. Barcia ha afegit que ‘el PS no és de ningú’ i ha recordat que el partit es troba en un moment molt important per decidir cap a on vol anar.

Gerard Barcia ha valorat aquest dimarts la situació que es viu en el si del Partit Socialdemòcrata i que ha desembocat, entre altres conseqüències, en la dimissió del fins ara president Víctor Naudi. Barcia ha reconegut que el partit ‘no està passant pel seu millor moment’ però s’ha mostrat confiat en què pugui sortir reforçat d’aquesta situació. De tota manera, ha parlat de la ‘incomoditat’ d’alguns membres i d’ell mateix durant els darrers temps afirmant que hi ha hagut moments en els que no sabia si estava ‘en un partit, una associació ciutadana o un sindicat’.

Pel que fa a si ara és el moment per encetar aquest debat intern, Barcia ha dit que hi ha ‘una part àmplia’ del partit que veia que es podia arribar al congrés i tancar-lo en fals si no es feia alguna cosa. El president suplent del grup parlamentari creu que ara el PS es troba en un moment de reflexió en el que ha de decidir si vol ser una alternativa de govern o no, perquè sinó s’aposta per la ‘governabilitat’ i la ‘pluralitat’ se li poden complicar les coses.

Barcia ha alertat que si el PS no surt enfortit d’aquesta situació ‘pot passar qualsevol cosa’ perquè hi ha gent que no s’hi acaba de sentir còmoda. En aquest punt, ha afegit que el PS només pot viure com un partit aglutinador i que només té sentit en un país com Andorra com a alternativa de Govern, és a dir, que ‘no pot ser un partit residual perquè no sobreviuria’. En aquest sentit, ha dit que espera a veure com evoluciona la situació i ha assenyalat que la comissió gestora que s’ha de constituir aquest dijous serà l’inici per veure cap on va el partit. Precisament, pel que fa a la comissió gestora, Barcia ha indicat que no entendria que aquesta comissió gestora fos ‘una fotocòpia idèntica del comitè executiu que hi ha hagut fins ara’, ja que considera que ‘seria un error no corregir-ho i no donar visibilitat a la pluralitat’.

TOTES LES NOTÍCIES