El president suplent del grup mixt, Gerard Barcia, creu que probablement hi hagi dues candidatures a ocupar la secretaria de la Sindicatura, després de la dimissió del fins ara secretari, David Rios, que passa a ser president del grup parlamentari socialdemòcrata. Així ho ha manifestat Barcia en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha afegit que s’intentarà la via del consens tot i que ha afegit que ‘ho veig difícil tal com han començat les coses’. En aquest sentit, la candidata del grup mixt probablement seria Sílvia Bonet.

Gerard Barcia ha assenyalat que per part del grup mixt no hi haurà problemes per repartir la presència en les comissions i delegacions internacionals, que considera que ja ‘està bé com està’. L’únic punt en el que creu que hi haurà més dificultats serà per escollir el nou secretari de la Sindicatura, que ha de substituir a David Rios, que ha passat a presidir el grup parlamentari socialdemòcrata.

Barcia ha recordat que normalment aquests procediments es consensuen amb l’oposició, però que cal tenir en compte que ara hi ha dos grups. En aquest sentit, aposten pel consens tot i reconèixer que serà difícil per ‘tal com han començat les coses’. En el cas que presentessin una candidatura, la probable candidata seria Sílvia Bonet, tot i que Barcia ha explicat que caldrà esperar que torni d’Estrasburg perquè es pronunciï sobre aquesta qüestió. El president suplent del grup mixt també ha explicat que de moment no han parlat amb el grup parlamentari demòcrata sobre aquesta qüestió.

D’altra banda, Barcia també ha fet referència al futur de Socialdemocràcia i Progrés. En aquest sentit, ha assenyalat que aquest no serà el nom de la futura formació política o plataforma, i que només s’utilitzarà durant els mesos que queden de legislatura per mantenir-se fidels al programa amb el que es van presentar. A partir d’aquí, ha dit Barcia, la plataforma ‘seguirà un camí totalment diferent de Socialdemocràcia i Progrés’. En tot cas, Barcia ha deixat clar que la futura formació política encara no té nom i que ‘no hauria d’estar liderada per cap membre de Socialdemocràcia i Progrés’ ja que considera que el lideratge ha de sorgir d’una reflexió més a nivell de carrer, ‘més oberta’ que del grup parlamentari o dels consellers comunals.