barciaEl president suplent del grup parlamentari mixt, Gerard Barcia, creu que els consellers generals haurien de cobrar per presències i no un sou fix. Així ho ha manifestat en el decurs d’una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, en què valorant el pressupost presentat aquest dimarts pel Govern, ha indicat que el mateix ‘raser’ que es fa servir per congelar els sous i les pensions dels funcionaris s’hauria d’aplicar a les altres institucions que també gestionen diner públic.

Gerard Barcia s’ha mostrat crític amb la gestió dels diners i els sous que es cobren a les institucions públiques i s’ha mostrat partidari de fer ‘autocrítica’. Així, Barcia ha posat com a exemple el seu sou com a conseller general a mig temps que ronda els 1.800 euros, que considera alt per la feina que es fa, perquè creu que si bé hi ha períodes de molta feina, també n’hi ha d’altres de poca en què no està justificat el sou.

El president suplent del grup mixt ha manifestat que no troba ètic cobrar depèn de quins sous per la proporció de feina que es fa. Així, a part dels consellers generals, també ha posat com a exemple els consellers de comú, i s’ha mostrat crític amb el fet que n’hi hagi que cobrin ‘mil i pico euros’ per tenir ‘una presència ridícula’.

Per aquest motiu, Barcia creu que seria ‘més just’ que els consellers cobressin per presències i no una nòmina fixa. D’aquesta manera, segons Barcia, la classe política potser recuperaria part del prestigi perdut davant de la ciutadania i donaria exemple en una època de dificultats econòmiques.

De tota manera, Barcia ha reconegut que aquest és un debat que ‘costa d’afrontar’ i ha indicat que des del seu grup no presentaran cap iniciativa en aquest sentit perquè seria difícil que tirés endavant sense el suport de la majoria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada