barcia 1

El conseller del grup mixt Gerard Barcia confirma que hi ha hagut converses i acostaments amb diverses persones de la parròquia, inclosos militants liberals, per presentar una llista territorial alternativa a DA. Barcia es descarta per tornar a ser conseller, però assegura que farà tot el possible perquè els canillecs puguin escollir entre dues llistes a les eleccions generals.

Gerard Barcia considera que no seria sa, democràticament parlant, dues eleccions consecutives amb una única llista electoral a Canillo. Recordem que, a les darreres comunals, DA va ser l´única força que s´hi va presentar.

Per aquest motiu, i segons ha confirmat a RTVA, vol unir forces amb d´altres ciutadans i fer possible una segona llista territorial a Canillo que disputi els dos consellers a DA a les eleccions generals. Barcia, que és conseller del grup mixt però no milita a SDP, ha tingut contactes informals amb d´altres persones de la parròquia que tampoc tenen militància política però voldrien més d´una llista a banda de la dels demòcrates.

Qui va ser ministre d´Ordenament Territorial amb Jaume Bartumeu constata que la llei electoral és la que és i que per poder plantejar una llista amb possibilitats cal fer acostaments polítics. En aquest sentit, admet que una possibilitat seria fer una aliança d´independents amb els liberals canillencs que no se senten còmodes a DA. Tot i així, encara no s´ha concretat cap pacte. En qualsevol cas, Barcia ha deixat clar a RTVA que descarta ser en aquesta llista però que farà el possible perquè es faci realitat.

2 comentaris

  1. No senyors, no tot s’hi val. El desastrós resultat de gestió de país que ha suposat DA és fruït de l’oportunisme polític i de l’agrupació de camises-girades que representa.
    SDP i PLA s’han de mantenir cadascú fidels als seus valors (ja que actualment són els únics partits purs, ideològicament parlant, tant pel que fa a l’ideari com pel que fa als seus components). Un pacte entre les dos úniques forces polítiques serioses del país, voldria dir que ja no queden polítics honestos i ja no queden raons per creure en un futur per la nostra Andorra. Si hi ha d’haver pacte entre aquestes dos plataformes, aquest ha de ser post-electoral i actuant pel bé del país evitant un altre mandat d’incompetència, de sobredimensionament de l’administració i de pagament de favors electorals a última hora (obra pública, concursos, places a dit, etc.). El que ha fet el Miquel Alís i aquells desorientats del PLA d’Encamp i el que està insinuant el Barcia, o la descarada proposta de la Rosa Ferrer (en la seva línia) no és més que un apropament a les maneres de fer de DA -per una cadira tot s’hi val-, i tots hem vist a on ens porten aquestes maneres de fer. Obviant ps-verds per raons obvies i pel perill que suposaria pel país que aquests anti-andorrans obtinguessin algun suport, PLA i SDP són els únics partits que, ara per ara, poden fer fora aquesta cleca d’aprofitats que escalfen cadires al Consell i a l’Executiu. Però ho han de fer a partir de la bona política que sempre ha caracteritzat al país, mirant pel bé d’Andorra i dels seus ciutadants i allunyant-se d’aquesta porqueria de màrqueting polític i de vendre vagancia encoberta amb fum, que DA ha importat de fora.
    Feina, seriositat i bons andorrans és el que cal avui al país.

  2. Miri Sr. Barcia, no m’agrada…, però si l’objectiu és fer fora al Cinca i al Martí, el meu Ok; de fet ells saben molt bé lo de “tot val” per satisfer l’ambició de l’arribisme i l’oportunisme.Un programa clar, sense mentides i en davant. Andorra no és USA, amb seny i honestedat podeu….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada