BancSabadell d’Andorra ha tancat el 2016 amb els millors resultats des que va començar a operar, amb uns beneficis de 8,51 milions, el que suposa un 11,87% més que el 2015, segons els comptes formulats per l’entitat el passat 24 de març, i que ara haurà d’aprovar la Junta General d’Accionistes, prevista per al juny, segons informa l’entitat. A més, la ràtio de solvència, al tancament de l’exercici, és del 21,99%, un nivell que, segons l’entitat, compatibilitza la fortalesa del balanç amb el finançament de l’economia productiva del país.

BancSabadell d’Andorra va formular el passat 24 de març els comptes de l’exercici 2016 per tal de sotmetre’ls a l’aprovació de la Junta General d’Accionistes, que es preveu que sigui convocada per al mes de juny pròxim. L’entitat ha tancat l’any amb un resultat de 8,513 milions, un 11,87% més que al 2015, i supera així el millor resultat assolit des que va començar a operar, que fins ara era el de l’exercici 2007, segons informa l’entitat en un comunicat.

El banc considera que es va superant progressivament el context de crisi financera i econòmica en què ha desenvolupat la seva activitat aquests darrers anys i destaca que aquest resultat històric s’ha assolit en un entorn de tipus d’interès baixos, poc favorable per al negoci bancari, i desprès de continuar incrementant de manera significativa les dotacions a provisions per mantenir la solidesa financera de l’entitat. La ràtio de solvència, al tancament de l’exercici, és del 21,99%, un nivell que compatibilitza la fortalesa del balanç amb el finançament de l’economia productiva del país, segons l’entitat.

Així mateix, el 2016 ha estat un any excepcionalment bo pel que fa a l’eficiència, i s’ha assolit una ràtio del 37,19%, que reflecteix un excel·lent comportament dels ingressos i un rigorós control de la despesa. Pel que fa a la liquiditat, mesurada segons els estàndards europeus, a 31 de desembre 2016, la ràtio corresponent és del 124,92%, molt superior al nivell òptim del 100%. Aquestes dades evidencien la bona evolució de BancSabadell d’Andorra i la sostenibilitat i rendibilitat del seu model de negoci. L’orientació de l’entitat a oferir un molt bon servei i un alt valor afegit es tradueix en un fort creixement de l’operativa comercial i de la vinculació dels clients.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada