malware

Són moltes les històries que ens parlen d’homes i dones que valent-se dels seus dots d’engany suplanten la personalitat d’un altre. Aquests casos, ocasionals en el nostre passat però no per això inexistents s’han intensificat amb els nous temps i amb l’aparició de la xarxa.

Segons un informe de la consultora espanyola CMC, els delictes més comuns en el món de la xarxa són, actualment, els relacionats amb els robatoris d’identitat. Això vol dir que almenys un de cada cinc delictes que es cometen en el ciberespai tenen com a objectiu usurpar la identitat d’un altre. Els objectius són molts i diferents. Des d’efectuar compres en nom d’altres fins a usar la identitat robada per dur a terme altres delictes com és el cas de la pedofília.

És per aquest motiu que la demanda d’empreses de millors sistemes de seguretat i identitat ha augmentat intensament des de 2005.

En una altra línia, aquesta setmana també hem conegut cap a on es dirigeixen els atacs de malware bancari. Segons informa G Data Security Labs, Bank of America, PayPal i Citiebank són actualment els objectius de gairebé un 40 per cent dels atacs. En el cas espanyol Banesto és la primera entitat atacada.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada