BancSabadell d’Andorra ha celebrat aquest divendres la tradicional Junta General d’Accionistes de l’exercici de 2018, que deixa uns bons resultats per als accionistes del banc i alhora canvis en la cúpula de l’entitat. Josep Permanyer, que aquest divendres ha deixat la presidència de l’entitat, ha destacat durant el seu discurs que l’exercici ha estat marcat per un entorn general molt incert per l’increment de la tensió geopolítica i comercial i els canvis en la política monetària europea del BCE, però també ha remarcat que l’any passat el plenari dels ministres d’Economia i Finances de la Unió Europea ha exclòs Andorra de la llista grisa de la Unió Europea de paradisos fiscals.

Un dels temes importants han fet referència als beneficis que superen els 10 milions d’euros, un 2,09% per sobre del resultat de 2017, que permetrà repartir uns dividends als accionistes de 6,25 euros per acció, una xifra que representa un rendiment sobre el nominal de l’acció del 10,4%. Aquest dividend de 6,25 euros implica un ‘pay-out’ o percentatge del resultat consolidat que es destina a dividend del 30,51%, el que significa que es destinen 7,07 milions d’euros a reserves voluntàries i 3,13 al pagament de dividends.

Els fons propis assoleixen 82,7 milions d’euros, i continuen creixent, mentre que la rendibilitat dels fons propis (ROE), a tancament del 2018, assoleix el 12,94%.

Durant la junta s’ha anunciat el nomenament d’un nou administrador, Josep Lluís Negro, en substitució de Josep Permanyer, que compleix 75 anys i en aplicació dels estatuts deixa el consell i la presidència. El futur president serà Miquel Alabern. Precisament Permanyer compleix aquest divendres els 75 anys i els responsables de l’entitat han volgut fer coincidir el seu aniversari amb la seva jubilació com a homenatge a una persona que ha estat lligada al Sabadell des que tenia 14 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada