Ban Ki-moon participa a l’acte de celebració del 20è aniversari de l’admissió d’Andorra a l’ONU

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’ha desplaçat a Nova York amb motiu del 20è aniversari de l’admissió d’Andorra a les Nacions Unides. Aquesta efemèride s’ha celebrat amb un acte commemoratiu a la seu d’aquesta organització intergovernamental que ha comptat amb la presència del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, i del president de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Vuk Jeremic.

L’acte ha estat organitzat conjuntament per les missions permanents a les Nacions Unides d’Andorra, Eslovàquia, Macedònia, Mònaco i República Txeca, països que també commemoraven els 20 anys de l’entrada a l’organització de les Nacions Unides.

En la seva intervenció, Saboya ha posat de relleu els canvis experimentats en les societats en els darrers anys i el paper d’Andorra en les activitats de les Nacions Unides. El ministre d’Afers Exteriors ha fet esment de les prioritats de la finalitzada presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. En aquest sentit, ha recordat la prioritat en l’educació sobre els Drets Humans, que es troba emmarcada dins els objectius de les Nacions Unides.

D’altra banda, el Saboya ha mantingut una trobada amb el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, al qual li ha agraït la seva recent visita oficial a Andorra. El ministre d’Afers Exteriors també ha aprofitat l’acte per mantenir una trobada amb els homòlegs dels països organitzadors de l’acte. Concretament, Saboya s’ha reunit amb el viceprimer ministre i ministre d’Afers Exteriors i Afers Europeus d’Eslovàquia, Miroslav Lajcak; el ministre d’Afers Exteriors de Macedònia, Nikola Poposki; el ministre d’Afers Exteriors de Mònaco, José Badia; i el viceministre d’Afers Exteriors de la República Txeca, Vladimír Galuška.