Balanç satisfactori de Lo Mandongo

La participació d’Ordino ha estat la novetat d’aquesta 5a edició de les jornades de cuina Lo Mandongo, que s’han celebrat del 24 de gener al 24 de febrer. L’experiència ha estat positiva per als dos comuns, ja que “l’objectiu era relacionar les Valls del Nord amb una cuina de qualitat”, afirma el conseller de Turisme d’Ordino, Bartumeu Gabriel. “Durant un mes, el nom de Lo Mandongo ha estat present als mitjans de comunicació i a les xarxes socials; justament el que pretenem els dos comuns és tenir una àmplia difusió per transmetre que a les Valls del Nord tenim una bona oferta gastronòmica ”, afegeix el conseller massanenc, Sergi Balielles.

Pel que al nombre de menús, se n’han venut al voltant d’uns 750, una xifra aproximada, ja que no tots els establiments ho comptabilitzen.

“Nosaltres hem venut uns 90 menús –explica Joan Antoni Azurmendi, de la Borda de l’Avi- però per a mi el més destacat no és la quantitat sinó la promoció que suposen aquestes jornades. És important que trenta restaurants d’Ordino i la Massana participin conjuntament en aquesta acció”. Segons Azurmendi, cada cop s’ha de ser més conscient del gran valor de la gastronomia com a element de màrqueting per a la promoció de la destinació. “Els comuns ens han ofert aquesta campanya i estem agraïts. Som els establiments els responsables de la seva utilització, de mostrar i animar als clients a provar les nostres propostes. Al nostre restaurant vam oferir Lo Mandongo sobretot durant el Carnestoltes”.

Això sí, alguns establiments han assegurat que les nevades d’aquest mes han perjudicat l’afluència als seus restaurants durant el període en que s’ha celebrat Lo Mandongo. Alguns afirmen que van patir cancel·lacions perquè els clients no s’atrevien a pujar a Ordino o la Massana.

Ara, els dos comuns i els restauradors analitzaran els resultats per continuar millorant en les diferents accions de promoció.

(Foto: Comú de la Massana)