Cinca fa un balanç positiu dels primers dies d’aplicació de l’IGI

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha fet un balanç positiu dels primers dies de funcionament del nou Impost General Indirecte (IGI), després que aquest entrés en funcionament el passat 1 de gener.

En aquest sentit, Cinca ha recordat que les liquidacions es faran de manera esglaonada en funció de la dimensió de les empreses, de manera que les que facturin més de 3,6 milions d’euros anuals ho faran entre finals de gener i principis de febrer, mentre que les que facturin entre 250.000 i 3,6 milions d’euros faran la liquidació a final del primer trimestre de l’any, i les empreses amb una facturació inferior als 250.000 euros hauran de fer la primera liquidació a la finalització del primer semestre.

D’altra banda, el ministre de Finances i Funció Pública ha destacat la posada en pràctica amb normalitat dels nous procediments a la Duana. Cinca ha afirmat que, un cop superada la primera etapa de l’entrada en vigor de l’IGI, a partir d’ara caldrà continuar fent difusió de l’impost amb la finalitat de normalitzar totalment la seva aplicació.

TOTES LES NOTÍCIES