Balanç positiu del sector turístic de l’Alt Pirineu per la Setmana Santa

andriaSatisfacció general en el sector turístic català en aquesta campanya de Setmana Santa. Amb alguna excepció com el Berguedà i Osona, les comarques d’interior han registrat una molt bona ocupació i fins i tot en alguns casos han fregat el ple.

Tot i que la Setmana Santa enguany ha arribat tard, la meteorologia ha estat marcada per la inestabilitat i això ha repercutit en les destinacions de costa. Barcelona, però, segueix atraient turistes, especialment estrangers, que troben diverses opcions d’oci a banda de la típica oferta de sol i platja així com més indrets d’interès a banda de la capital catalana.

A l’Alt Pirineu, la Setmana Santa ha coincidit el final de la temporada d’esquí i l’inici oficial de la d’esports d’aventura. Aquesta coincidència ha beneficiat el sector hostaler, fet que demostra, per exemple, amb un 80% d’ocupació en hotels al Pirineu, un dels millors registres de les darreres temporades de neu.

Les estacions d’esquí ja han fet balanç i, només pel que fa a la demarcació de Lleida, han venut en conjunt més 1.250.000 forfets, un 15% més que al 2013. Unes xifres a les quals cal afegir els milers de forfets venuts per les estacions de la Cerdanya. Una d’elles, Masella, romandrà oberta fins al dia 27 i serà novament l’última a tancar del Pirineu.

D’altra banda, les zones on es practiquen esports d’aventura també han tingut una bona ocupació, amb un 70% de mitjana. Molt positives també les xifres relacionades amb les rutes del romànic. Com a mostra, les visites al conjunt romànic de la Vall de Boí s’han gairebé duplicat aquesta Setmana Santa respecte a l’any passat. El sector assegura que es nota la recuperació econòmica, que es fa palès en els bons registres en turisme rural, amb un 85% i fins i tot 90% a Lleida; un 90% a la Segarra i un 95% a l’Alt Urgell. La cirereta ha estat l’ocupació a càmpings (60%) i bungalous (95%), que s’ha multiplicat per dos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.