andriaSatisfacció general en el sector turístic català en aquesta campanya de Setmana Santa. Amb alguna excepció com el Berguedà i Osona, les comarques d’interior han registrat una molt bona ocupació i fins i tot en alguns casos han fregat el ple.

Tot i que la Setmana Santa enguany ha arribat tard, la meteorologia ha estat marcada per la inestabilitat i això ha repercutit en les destinacions de costa. Barcelona, però, segueix atraient turistes, especialment estrangers, que troben diverses opcions d’oci a banda de la típica oferta de sol i platja així com més indrets d’interès a banda de la capital catalana.

A l’Alt Pirineu, la Setmana Santa ha coincidit el final de la temporada d’esquí i l’inici oficial de la d’esports d’aventura. Aquesta coincidència ha beneficiat el sector hostaler, fet que demostra, per exemple, amb un 80% d’ocupació en hotels al Pirineu, un dels millors registres de les darreres temporades de neu.

Les estacions d’esquí ja han fet balanç i, només pel que fa a la demarcació de Lleida, han venut en conjunt més 1.250.000 forfets, un 15% més que al 2013. Unes xifres a les quals cal afegir els milers de forfets venuts per les estacions de la Cerdanya. Una d’elles, Masella, romandrà oberta fins al dia 27 i serà novament l’última a tancar del Pirineu.

D’altra banda, les zones on es practiquen esports d’aventura també han tingut una bona ocupació, amb un 70% de mitjana. Molt positives també les xifres relacionades amb les rutes del romànic. Com a mostra, les visites al conjunt romànic de la Vall de Boí s’han gairebé duplicat aquesta Setmana Santa respecte a l’any passat. El sector assegura que es nota la recuperació econòmica, que es fa palès en els bons registres en turisme rural, amb un 85% i fins i tot 90% a Lleida; un 90% a la Segarra i un 95% a l’Alt Urgell. La cirereta ha estat l’ocupació a càmpings (60%) i bungalous (95%), que s’ha multiplicat per dos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada