El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha presentat, aquest dimecres, un balanç de les accions d’Andorra en el marc de l’any internacional del turisme sostenible 2017.

Entre les accions dutes a terme s’ha destacat l’aprovació de la normativa ambiental en interiors i en hoteleria, la conferència de l’experta en turisme sostenible, Ana Báez, i l’exposició itinerant a les escoles sobre turisme sostenible.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 2017 Any internacional del turisme sostenible per al desenvolupament, i Andorra s’hi va sumar amb un seguit d’accions.

D’una banda, es va crear una comissió de coordinació de l’Any internacional del turisme sostenible per organitzar les accions a dur a terme. Així, es va traduir al català el material promocional i es va difondre al país. A més, es va crear un apartat web al Ministeri d’Exteriors per donar a conèixer les accions emmarcades en aquesta iniciativa.

D’altra banda, s’han aprovat dues normatives importants relacionades amb aquest sector durant aquest any. El 13 de juliol es va aprovar la Llei general de l’allotjament turístic, i el 19 d’octubre es va presentar la norma sobre qualitat ambiental en interiors i la qualitat ambiental en hoteleria.

A més, en el marc de l’Any internacional del turisme sostenible també es va organitzar la conferència “Mecanismes per prevenir situacions de crisi generades per l’activitat turística en espais naturals”, a càrrec de l’experta de Costa Rica, Ana Báez.

Igualment, durant els tres darrers mesos de l’any s’ha pogut veure en diferents llocs l’exposició itinerant sobre el turisme sostenible.

Altres esdeveniments que s’han emmarcat en aquesta celebració han estat la inauguració del refugi de l’Illa, del Camí saludable dels drets humans, la presentació del vídeo commemoratiu dels 30 anys del vedat de caça d’Enclar, i el Dia mundial de les muntanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada