Balanç positiu de la temporada d’esquí nòrdic a Catalunya

Les estacions d’esquí nòrdic han fet una valoració “molt positiva” de la temporada 2012-2013. L’abundància de neu i la bona imatge que han ofert els complexos ha estat el millor element de la campanya.

Tot i això, des de Tot Nòrdic s’ha matisat que no tot ha estat positiu. Així, com a elements negatius s’ha assenyalat que la temporada per a l’esquí de fons no va començar fins al 19 de gener, pel retard en l’arribada de neu natural, i que no es van vendre forfets per Nadal ni per Reis.

També s’ha recordat que diversos episodis de mal temps han coincidit amb els caps de setmana, cosa que ha restat visitants. D’altra banda, s’han venut pocs forfets de temporada atès que els de l’any passat éren vàlids per compensar el fet que el 2012 no es va poder obrir circuits. Tot plegat ha fet que les vendes globals hagin estat un 7% per sota de la temporada 2010-2011.

Tot i això, les estacions de nòrdic subratllen que s’ha recuperat l’optimisme després d’un 2012 nefast. En aquest sentit, aquest hivern l’ocupació dels allotjaments propers als circuits ha augmentat un 200% respecte de l’any passat, considerat el pitjor de la història del sector. Els seus responsables han recordat que la neu és la principal font de creació de riquesa per a moltes de les valls que acullen aquestes instal·lacions. Per això, creuen que cal “continuar treballant per posicionar l’esquí nòrdic com un referent de l’oferta turística d’hivern”.

Augment de les sortides amb raquetes

Tot Nòrdic també ha remarcat l’augment de l’afició per les rutes amb raquetes de neu. Per això, les estacions estan incrementant el nombre i la qualitat d’itineraris senyalitzats per a aquest mitjà, tot aprofitant els camins ja condicionats per a l’esquí de fons.