trobadaLa Trobada Empresarial al Pirineu completa l’edició del seu 25è aniversari amb valoració positiva pels 700 participants a què s’ha arribat enguany. Aquesta edició ha confirmat la consolidació del model de congrés desenvolupat els darrers anys a la Seu, amb la Sala de Sant Domènec com a espai central de les ponències.

Ramon Roca, president de l’associació Trobada Empresarial al Pirineu, també ha avaluat aquesta edició amb positivisme. “Hem notat un canvi d’actitud entre els empresaris: hi ha més optimisme i més confiança en sí mateixos i en les capacitats de les seves empreses”, ha explicat.

Roca ha esmentat també els resultats del Baròmetre Econòmic, fent referència a les perspectives de creixement econòmic que tenen els empresaris (un 87% dels enquestats diu que té perspectives positives). Així, ha assenyalat que “és una dada gratament sorprenent però sembla que totes les estadístiques indiquen que és certa”. També ha fet referència al 2015 i ha subratllat que serà “un any millor”. I ha afegit: “No sé com de millor però segur que no baixarem més a baix”. Sobre les preguntes del Baròmetre respectives a la consulta, Roca ha afirmat que les dades del món empresari no deixen de ser un reflex de les de la resta de la gent.

Noms mediàtics

Entre els darrers experts que han intervingut a la Trobada hi ha hagut noms mediàtics com ara el professor de la Universitat de Columbia Xavier Sala i Martín, el també economista José María Gay de Liébana i l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. De la seva part, les taules rodones d’aquesta segona jornada han insistit en les perspectives de creixement que s’albiren en diferents sectors econòmics.

En aquests debats hi han participat, entre d’altres, el cap d’economies desenvolupades del BBVA Research, Rafael Doménech; i el sots-director gerent del Mecanisme Europeu d’Estabilitat, David Vergara; que han assegurat que darrerament “el creixement ha estat menor en economies emergents i major en economies desenvolupades”.el professor de l’IESE Alfred Pastor; Joaquim Agut, director general de Cirsa; Luis Conde, president del Seeliger y Conde; Sergio Elizalde, director general d’Hero i Joan Font, president de Bon Preu- Esclat.

Contratrobada

D’altra banda, aquest divendres a la tarda s’ha dut a terme, des del passeig Joan Brudieu, una manifestació contra la Trobada Empresarial al Pirineu. La Contratrobada s’ha iniciat amb una cinquantena de persones, a les quals s’hi han sumat d’altres veïns durant el recorregut.

Els convocants han denunciat que “el nombre de desnonaments segueix creixent mentre els ciutadans seguim pagant el deute il·legítim de l’estafa bancària”, i que “les xifres de l’atur segueixen sent alarmants mentre els joves es veuen obligats a buscar feines precàries”. En aquest sentit, el col·lectiu exposa que “les desigualtats socials són cada any més grans, mentre que el poc poder democràtic que tenia el poble segueix passant cada dia més a mans de les grans elits polítiques i financeres”.

Des de l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell qualifiquen de “cinisme” que els ponents de la Trobada “vinguin a La Seu a parlar de millores econòmiques, mentre segueixen omplint-se les butxaques alhora que la població es veu abocada cada dia més a la misèria”. En aquest sentit, assenyalen els dirigents econòmics i polítics com a màxims responsables d’aquesta situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada