Balanç crític de la CEA sobre els últims quatre anys de Govern

altimir 1

Balanç crític el que fa la CEA del Govern durant els darrers quatre anys. La confederació diu que s’ha legislat en excés i amb presses. Valora positivament l’obertura econòmica i la signatura dels dos convenis per evitar la doble imposició. Pel que fa al marc fiscal, demana al proper govern que els tipus impositius no es modifiquin durant almenys els propers deu anys per garantir l’estabilitat i la seguretat jurídica i donar aire a les empreses.

La CEA destaca com la fita més important l’obertura econòmica i la signatura dels convenis de no doble imposició amb França i Espanya. Tot i que afegeix que d´ara endavant l´executiu hauria d´apostar per països que no necessàriament han de ser de la Unió Europea.

A banda d´això, la confederació s´ha mostrat força crítica. D’entrada, amb el volum de lleis aprovades durant els darrers quatre anys. En aquets sentit Xavier Altimir, president del CEA ha manifestat que “quan legislem amb excès en alguns casos ho hem hagut de fer amb presses I ens adonem que després al cap d’uns dies o d’uns mesos hem d’entrar modificacions”. 

La CEA considera que s´hauria d´haver legislat menys i amb més qualitat. I en aquest sentit assenyala que s’haurien d’haver analitzat quines eren les lleis prioritàries.

Pel que fa al desplegament fiscal, la CEA assumeix que era necessari, però demana al proper govern que els tipus impositius no es modifiquin durant els propers anys. La CEA diu, a més, que ha trobat a faltar l’execució de projectes estratègics, com ara l´heliport o l´estació d´autobusos. Pel que fa a l´Administració pública, explica que s´hauria d´haver treballat més a fons per fer-la més àgil i sostenible. Afegeix que Andorra necessita un codi de relacions laborals més flexible i modern i demana al proper govern que impulsi ajudes per a les empreses que es volen internacionalitzar. Pel que fa a la CASS, diu que el que cal fer és una llei nova.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.