Els delictes han baixat lleugerament enguany. Així ho ha assenyalat el fiscal general Alfons Alberca en l’obertura de l’any judicial. Destaca la davallada dels delictes relacionats amb les drogues, però s´han incrementat lleugerament els homicidis i assassinats, tots en grau de temptativa.

El fiscal general ha explicat, en l´obertura de l´any judicial, que el nombre de delictes ha disminuït un 0,8% respecte al 2016. Per exemple, s´ha produït un descens de més d´un 6% dels furts registrats i de més d´un 11% dels robatoris.

Entre les dades positives també s´ha de ressaltar que hi ha hagut una baixada dels delictes contra la salut pública: han experimentat una baixada del 14%. En canvi, pel que fa als delictes contra la vida humana notem una situació diferent. Hi ha hagut 627 procediments, la gran majoria dels quals relacionats amb danys dolosos. S´han registrat dos assassinats i dos homicidis en grau de temptativa, que representen un increment de prop d´un 25% respecte a l´any anterior. Finalment, s´ha de ressaltar l’evolució a l´alça dels casos de blanqueig registrats.

Alfons Alberca també ha aprofitat per reclamar que s´ampliï el personal de la fiscalia, ja que hi ha hagut un increment de la tasca que du a terme aquesta institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada