Baixen un 14% els delictes relacionats amb les drogues

Els delictes han baixat lleugerament enguany. Així ho ha assenyalat el fiscal general Alfons Alberca en l’obertura de l’any judicial. Destaca la davallada dels delictes relacionats amb les drogues, però s´han incrementat lleugerament els homicidis i assassinats, tots en grau de temptativa.

El fiscal general ha explicat, en l´obertura de l´any judicial, que el nombre de delictes ha disminuït un 0,8% respecte al 2016. Per exemple, s´ha produït un descens de més d´un 6% dels furts registrats i de més d´un 11% dels robatoris.

Entre les dades positives també s´ha de ressaltar que hi ha hagut una baixada dels delictes contra la salut pública: han experimentat una baixada del 14%. En canvi, pel que fa als delictes contra la vida humana notem una situació diferent. Hi ha hagut 627 procediments, la gran majoria dels quals relacionats amb danys dolosos. S´han registrat dos assassinats i dos homicidis en grau de temptativa, que representen un increment de prop d´un 25% respecte a l´any anterior. Finalment, s´ha de ressaltar l’evolució a l´alça dels casos de blanqueig registrats.

Alfons Alberca també ha aprofitat per reclamar que s´ampliï el personal de la fiscalia, ja que hi ha hagut un increment de la tasca que du a terme aquesta institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.