Baixada de temperatures i nevades de fins a 50 cm al Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt fred, empesa pel fort vent del nord i oest, que afectarà Catalunya de manera progressiva a partir de dissabte 21 de novembre. A més, aquesta irrupció freda anirà acompanyada d’una important nevada al Pirineu.
 
L’episodi s’iniciarà dissabte amb una forta ventada de component oest que es farà notar a gran part de Catalunya amb ratxes màximes que podran superar els 90 km/h, sobretot en zones de muntanya. Diumenge i dilluns el fort vent girarà a component nord i es restringirà als cims del Pirineu i del Prepirineu.
 
La temperatura començarà a baixar dissabte al nord de Catalunya. La davallada es farà palesa a la resta del territori entre diumenge i dilluns i la fredorada es mantindrà ben bé fins dimecres. La temperatura baixarà entre 5 i 10 graus en general, tant la màxima com la mínima. Es preveuen glaçades entre moderades i fortes al Pirineu i Prepirineu.
 
A més, a partir de dissabte a la tarda i durant diumenge es preveu una nevada que afectarà tot el Pirineu, especialment al seu vessant nord on s’acumularan els gruixos més importants, que podrien ser de fins a 50 cm. La neu també arribarà a punts del Prepirineu.
 
Els models meteorològics de mitjà termini indiquen que, tot i que es mantindrà l’ambient fred, la temperatura s’anirà recuperant lentament a partir de dijous.
 
Text: Gencat

TOTES LES NOTÍCIES