El nombre total d’accidents de circulació d’aquest primer semestre de 2013 ha baixat un 22,5%, el que suposa 72 sinistres menys respecte al mateix període de l’any passat, i se situa en 249. El nombre de víctimes mortals, però, es manté en dues, les mateixes que l’any 2012. Pel que fa a la ubicació, els dos accidents amb víctimes mortals van tenir lloc a Andorra la Vella i a Sant Julià de Lòria.

Segons han informat  fonts de la policia, durant els primers sis mesos de l’any hi ha hagut un total de 249 accidents, 107 d’ells amb víctimes i 142 amb només danys materials. El nombre és un 22,5% inferior al de l’any passat, quan se’n van comptabilitzar 321, i un 30% menys que al del 2011, quan la xifra va arribar a 357.

Pel que fa a les víctimes mortals, dues, el nombre és igual al de l’any passat. Les dues persones que van perdre la vida a la carretera aquest primer semestre de 2013 van ser un motorista andorrà de 33 anys que va patir un xoc lateral amb una altra motocicleta a Santa Coloma el 26 de juny, i una resident anglesa de 81 anys que va ser atropellada a Sant Julià de Lòria per un vehicle andorrà el 9 de gener.

El nombre total d’accidents que han precisat d’atestats, és a dir, en què hi ha hagut ferits o víctimes mortals, ha estat de 10. Pel que fa a la distribució per parròquies d’aquests accidents la Massana n’ha tingut tres, Andorra la Vella també tres (un dels quals mortal) i Sant Julià dos (un dels quals mortal). A la resta de parròquies no se n’ha registrat cap.

Amb tot, entre les víctimes, ja siguin ferits lleus, greus, o mortals, els qui més pateixen són els conductors. Això sí, quan les víctimes són mortals, destaca el percentatge elevat de víctimes vianants. Durant tot el 2012, 2 dels 6 morts eren vianants, i el 2011, 3 de 8. Pel que fa a números totals, els darrers anys sempre hi ha hagut més sinistres durant el primer semestre que al segon, però, per contra, més accidents amb víctimes mortals durant la segona part de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada