visitants

El  nombre de visitants que han entrat al país durant els mesos de juny a setembre d’enguany ha baixat un 1,6% respecte al mateix període de l’any anterior, segons les dades del Departament d’Estadística fetes públiques aquest dijous. En aquest quadrimestre estiuenc han entrat al país un total de 2.950.606 visitants mentre que l’any anterior ho van fer 2.998.241. Cal destacar la davallada del 6,9% en el nombre de visitants a l’agost i també al més de juny, encara que aquest més amb un percentatge menor, de l’1,2%. Per contra els mesos de juliol i setembre els visitants han augmentat, en un 2,7 i en un 1,7% respectivament. Les dades també mostren que des de gener a setembre els visitants han augmentat un 1%, com també han pujat en els darrers 12 mesos, en un 1,5%.

Les dades facilitades aquest dijous pel Departament d’Estadística mostren que el nombre de visitants en el quadrimestre de juny a setembre ha patit una baixada de l’1,6% respecte el mateix període del 2015. Per mesos, al juny el país va rebre 558.258 visitants, el que representa una baixada de l’1,2%, com també ha baixat a l’agost un 6,9%, mes en què han entrat 982.172 persones. Per contra els mesos de juliol (784.269 visitants) i setembre (625.907) el nombre de visitants s’ha incrementat en un 2,7 i un 2,7% respectivament.

Durant aquest quadrimestre hi ha hagut un lleuger augment (0,6%) en el nombre de turistes, en què contrasta l’increment al mes de juliol (un 15,4%) amb la baixada del mes d’agost d’un 6,6%. Pel que fa al nombre d’excursionistes (persones que no pernocten al país) hi ha hagut un descens del 2,6% durant aquests quatre mesos, en els quals només al setembre hi ha hagut més excursionistes que el mateix mes de 2015.

Per nacionalitats, els visitants espanyols han augmentat gracies al juliol, on hi ha hagut un augment del 12,2%. Agost i setembre han patit davallades en el nombre de visitants espanyols encara que al juny han pujat, si bé amb un percentatge molt mes petit que al juliol. Quant als visitants francesos, només al setembre s’ha incementat el seu nombre, amb un 3,8%, i destaca la davallada a l’agost de l’11,8%. Finalment, pel que fa als visitants d’altres nacionalitats, també nomes al setembre s’han incrementat.

Les dades mostren així mateix que des de gener fins al setembre, els visitants han augmentat un 1%, amb un increment dels turistes del 3,4% però una baixada del 0,3% dels excursionistes. També hi ha hagut un augment (1,5%) en el nombre de visitants dels darrers 12 mesos, amb increments tant en els turistes (3,9%) com en els excursionistes (0,4%).

Les famílies i les parelles segueixen sent el perfil de visitants més important, sobretot als mesos de juliol i agost, en què la meitat dels visitants ho han fet en família i la quarta part en parella, i pel que fa al motiu de la visita, la majoria estan interessats en les compres, gairebé la meitat, mentre que una quarta part arriben per visitar Andorra en general i passejar per la natura.

Val a dir també que la pernoctació mitjana dels turistes s’ha situat entre dos i tres dies, i un 80% aproximadament es decanten pels hotels i els allotjaments turístics, amb una clara preferència -gairebé un 75%- pels hotels de tres i quatre estrelles.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada