portuguesos 1

Durant tota la jornada se celebren les eleccions a conseller de la comunitat lusa al Principat. Uns comicis en què només concorre un candidat: el president de la Casa de Portugal, David Lionel Borges. Tenen dret a vot unes 1.400 persones i s´espera una participació de només un 5% del cens.

A primera hora del matí havien votat unes 20 persones i durant tot el dia es preveu que ho facin unes 70. Una xifra molt baixa, del 5% del cens, però que és similar a la de les eleccions anteriors. Les darreres eleccions van tenir lloc el 2008 a causa d´una reforma legislativa, que n´ha provocat l´endarreriment fins a set anys, en comptes dels quatre habituals. La proximitat de la diada de Meritxell ha fet que molts ciutadans aprofitin per fer pont i això, sumat al descontentament general, explica la baixa participació.

La voluntat de Borges és poder fer d´altaveu de les problemàtiques que afecten la comunitat portuguesa al país i millorar la fluïdesa de les relacions entre la societat i els seus representants a Lisboa. També la de facilitar la difusió de la informació tramesa des de Portugal als ciutadans del Principat.

Entre les prioritats de l´únic candidat i qui serà, per tant, nou conseller, hi ha els empresaris i els joves. Dos col·lectius que poden ser claus per al desenvolupament d´oportunitats per a la comunitat lusa del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada