Baixa el nombre d’ingressats per coronavirus al Sant Hospital, que ara és de 9

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d’Urgell (Fòrum.ad)

La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha informat que les darreres hores s’han situat per sota de la desena d’ingressats per coronavirus. Ara estan atenent 9 pacients contagiats, d’un total de 16 ingressats per diferents motius, després que han donat quatre noves altes amb relació a la COVID-19. Amb aquestes, des de l’inici de l’actual segona onada de la pandèmia ja han donat un total de 40 altes.

Paral·lelament, a l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu hi segueix havent 98 positius i 324 contactes directes no positius confinats als seus respectius domicilis. Pel que fa al brot de coronavirus SARS-CoV-2 detectat el mes passat al centre mèdic, a data d’avui ja només en resta un pacient ingressat i ja no afecta cap dels professionals que es van encomanar, segons ha informat el director gerent de l’FSH, Francesc Guerra.

La resta d’indicadors d’evolució del coronavirus a nivell local també confirmen un dia més la tendència a la baixa, malgrat que el risc de rebrot encara està força elevat; concretament, a la Seu està a 760 punts (-19 respecte del dia anterior). La taxa de reproducció del virus se situa a 0,92 (-0,02). A nivell de l’Alt Urgell, ambdós registres estan respectivament a 575 (-16) i a 0,88 (-0,01); a la regió de l’Alt Pirineu i Aran, a 623 i a 1,03 (igual que ahir); i al conjunt de Catalunya, a 381 (-9) i a 0,76.

 

Mantenir la precaució tot i l’evolució positiva
L’alcalde de la Seu i president de l’FSH, Jordi Fàbrega, ha valorat que les dades dels darrers dies van “pel bon camí”, tot i que recorda que “encara hi ha massa ingressats i grups confinats”, per la qual cosa cal mantenir la vigilància i la precaució a nivell individual.

A banda dels consells elementals per evitar ser víctima d’un contagi (mascareta, rentat de mans, distància entre persones i airejar espais tancats), des del personal mèdic incideixen en la importància que se segueixi el confinament de manera estricta si s’ha estat diagnosticat com a positiu, si s’és contacte directe d’un positiu o bé si s’està pendent del resultat d’una prova PCR.

TOTES LES NOTÍCIES