badiaEl degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, ha criticat la modificació que planteja la modificació de la Llei qualificada de la Justícia, que preveu que els gabinets jurídics dels comuns puguin tenir advocats sense col·legiar. Segons Badia, aquesta novetat, que actualment ja es permet als lletrats del gabinet jurídic del Govern, ‘té molts inconvenients i cap benefici’. Així ha destacat que suposaria més problemes per als comuns a l’hora de negociar i que a més no quedaria garantit el secret professional.

El projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la Justícia és una de les lleis més reclamades pel sector, i en aquest sentit, des del Col·legi d’Advocats celebren que ja hi hagi un text entrat a tràmit parlamentari. A més, el degà del col·legi, Francesc Badia, ha assenyalat que ‘nosaltres no volem destacar els inconvenients de la llei ni posar-hi traves’, però sí que reconeix que hi ha dos punts del text que no els agraden.

D’una banda, els advocats no estan d’acord amb la mesura que introdueix la llei perquè els comuns puguin ser defensats als tribunals pels seus gabinets jurídics, i que no calgui que els seus membres estiguin col·legiats. Segons ha indicat Badia, ‘si volen que sigui així per poder contractar advocats de fora, no té sentit’. Apunta que ‘no em semblaria bé que vulguin contractar advocats de fora’ però que en tot cas, actualment amb la reciprocitat els lletrats estrangers també poden col·legiar-se, i per tant no és un motiu per permetre que no ho facin.

El principal inconvenient que veu Badia en el fet que els advocats dels gabinets dels comuns no s’hagin de col·legiar és que això comporta que no s’hagin de cenyir a les normes deontològiques de la professió. Per tant, el secret professional podria ser vulnerat per un d’aquests advocats, i això fa que els lletrats que hagin de tractar amb ells puguin tenir menys confiança en el moment de la conversa i, per tant, el resultat de la negociació sigui pitjor.

D’altra banda, des del Col·legi d’Advocats tampoc comparteixen ‘la transversalitat’ que estableix el text entre la figura del fiscal i el batlle, ja que pensen que ‘pot posar en risc drets fonamentals’. Creuen que haver estat fiscal sí que hauria de ser considerat un punt a favor a l’hora d’optar a una plaça de batlle, però que no hauria de ser un ‘moviment transversal’ directe.

Aquestes dues qüestions que inquieten el col·lectiu les han exposat als grups parlamentaris per demanar que les tinguin en compte a l’hora de presentar les seves esmenes al projecte de llei presentat pel Govern.

Conveni per oferir un postgrau en mediació

El degà del Col·legi d’Advocats ha informat que aquest divendres el Consell d’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (Cicac) celebra el seu ple a Andorra. En el marc del desplaçament se celebrarà la signatura d’un acord entre la Universitat d’Andorra, el Col·legi d’Advocats d’Andorra i el Cicac per oferir un postgrau en mediació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada